Tkanje lanca molitvom, zajedništvom i ljubavlju

Petak, 2. 10. 2015.

U Jubilarnoj  125. godišnjici Družbe, Godini posvećenog života, 20. godini postojanja i djelovanja Društva PMI-a, u pripremi za godinu Milosrđa, u Provinciji  organiziran je molitveni lanac te predstavljen u Vepricu  24. svibnja na zajedničkom susretu sestara i PMI-a.  Nakana smo sami mi koji sudjelujemo, nova duhovna zvanja te naše obitelji. 


Kroz našu redovnu molitvu Gospine krunice  i boravak pred Svetohraništem (ili u vlastitoj kući) uključimo ove nakane na koje se jednostavno „ne može ostani po strani“. Započeli smo od uočnice Duhova do svetkovine Duhova 2016. tako da Duh sveti preobrazi našu nemoć. Duh sveti dao je i nadahnuće za ovaj duhovni projekt.

Zajednice koje su  dublje srcem ušle u ove nakane posebno svoj dan pripreme i animiraju. Na susretu katehistica koje rade sa PMI-a  kako nas je obavijestila naša pročelnica s. Dolores, predloženo je da se po mogućnosti ponekad  PMI-a i  zajednica č. sestara koje imaju zajednički dan  posjete te svečanije animiraju molitvu. Prijatelji malog Isusa iz župe Gospe od Pojišana –Split,  mole svakog prvog u mjesecu sa sestrama iz provincijalne kuće samostana sv. Ane. Mjesec  koji je posvećen Gospi potaknuo nas je da baš ovaj dan 1. listopada posjetimo sestre te zajedno u radosti  molimo pred Presvetim  Euharistijskog Isusa i našu Majku Mariju. Naša s. Dolores nas je organizirala i sa žarom smo krenuli. U našoj župi taj dan je počela trodnevnica  za blagdan sv. Franje i ujedno je bilo klanjanje uoči Prvog petka. Podijelili smo se  tako da smo bili nazočni na oba mjesta.

Sestre su pripremile razmatranje svakog otajstva  krunice gdje smo i mi sudjelovale kao i u časoslovu. U  osobnoj molitvi pred Isusom sjetili smo se starijih i bolesnih kao i starijih sestara Služavki malog Isusa jer taj dan se obilježavao  i Međunarodni dan starijih kako nas je pripremila naša voditeljica. Iz minute u minutu osjećale smo Providnost Božju i doticaj Božje dobrote i posebno zadovoljstvo kad smo molile i pjevale zajedno za naše nakane.

Kod sestara  u sv. Ani  doživjeli smo blagoslov i jedan mir, čistoću, što je sve odraz njihova života. Osjetile smo da smo im kao dio obitelji  što su pokazale nepatvorenom  srdačnošću i ujedno su podjelile s nama i svoju večeru. Neka Bog udjeli svoj blagoslov  te mladoj kandidatici Tajani pošalje bar još nekoliko kolegica za dobro sestara i naše Crkve.

Prije povratka posebno nam se zahvalila s. Anemarie i s. Eduarda i naglasile nam da stvarno žarko molimo za nova zvanja koja će biti Bogu na slavu. Vraćajući se pješke  prema Pojišanu , prepričavali smo lijepa iskustva kako Isus jedini može ispuniti naše dubine, potrebe i da on JEDINI daje  blagoslov, snagu , polet, radost i smisao  svakoj našoj radnji i poteškoći. “ Tko može i hoće kao naš PRIKA, dajmo Njemu sve u njegove ruke… „-rekla  nam je s. Dolores na rastanku.

                                                        Ana Marija Durdov i Zrinka Ančić 

  Vijesti - Sve