Duhovna obnova za krizmanike u Kozarevcu

Subota, 8. 11. 2014.

Dana, 8. studenog 2014. godine održana je duhovna obnova za krizmanike župe sv. Franje Ksaverskog iz Kozarevca. Na poziv župnika, vlč. Davora Šumandije duhovnu obnovu su animirale Služavke maloga Isusa: s. Karmen Hajdinjak, s. Ana Čajko-Šešerko i s. Viktorija Predragović, koje djeluju u obližnjim župama. Tema duhovne obnove je bila Euharistija i svjedočanstvo života.


Na susretu se okupilo 24 krizmanika koji su najprije razmišljali o Euharistiji i iznosili svoja iskustva pohađanja, življenja i slavljenja sv. Mise. Koja je važnost Euharistije u njihovom životu i prepoznaju li bogati izvor Života koji nam se u Euharistiji otkriva? Zanimljivo je bilo slušati njihova razmišljanja!

U drugom dijelu susreta krizmanici su predvođeni sestrama radili u skupinama. Rad je zamišljen kao tzv.“ parlaonice“, koje su na temelju ponuđenih problemskih situacija iz života i svjedočenja vjere, krizmanici sami animirali. Zaključak je bio prezentiran u plenumu gdje je svaka skupina objasnila i navela svoje razloge zašto je potrebna Euharistija u našem životu te kako možemo bolje svjedočiti svoju vjeru i kršćanstvo kao odrasli kršćani.

Kruna ovog susreta je bila sv. Misa koju je u župnoj crkvi predslavio vlč. Župnik, a na kojoj su uz krizmanike i prvopričesnike te njihove roditelje sudjelovali i lovci iz Kloštra Podravskog, Kozarevca i Pitomače koji su obilježavali svog zaštitnika sv. Hadrijana. Na kraju euharistijskog slavlja svjedočanstvo o svom redovničkom pozivu i odazivu, svima prisutnima izrekla je s. Ana Čajko- Šešerko. Zahvaljujemo župniku vlč. Davoru što nam je omogućio ovo druženje s mladima njegove župe i vjerujemo i molimo da će Gospodin blagosloviti posijano!

Sestre Služavke maloga Isusa

  Vijesti - Sve