Duhovna obnova za roditelje prvopričesnika i krizmanika

Duhovna obnova za roditelje prvopričesnika i krizmanika

Subota, 23. 3. 2013.

Sestre Služavke Maloga Isusa u Gromiljaku organizirale su u subotu, 23. ožujka 2013., duhovnu obnovu za roditelje od prvopričesnika i krizmanika iz župe Gromiljak, na temu Moja vjera. Voditelj duhovne obnove bio je fra Damir Pavić, župnik iz Brestovskog.


Vodeći se temeljnom mišlju u Godini vjere, fra Damir je u svom jasnom i poticajnom izlaganju naglasio da je glavna uloga katoličke obitelji i svakog kršćanina okrenuti se Bogu i živjeti svoju vjeru.  U životu se treba odvažiti izabrati uski put križa i žrtve, a ne tražiti bezuvjetno široki put uživanja i bogatstva. Svi nekako žele i čeznu za bogatstvom, a zaboravlja se ono bitno, da je čovjek najbogatiji kad ima Boga u vlastitom srcu. Preporučio je pet Gospinih poruka koje trebaju zaživjeti u svim kršćanskim obiteljima, a te su: pohađanje na svetu Misu, molitva krunice, mjesečna ispovijed, post i čitanje Svetoga Pisma. Iznio je činjenicu da je, nažalost,  u našim obiteljima nestalo molitve i da je time Bog istjeran iz obiteljskog života. Umjesto toga, središte obiteljskog života postalo je božanstvo televizija, serije, internet. Stoga je fra Damir sviju pozvao: „Hajdemo započet moliti, čitati Sveto Pismo, hraniti djecu duhovnom hranom, krenuti uskim putem žrtve. Neka se u obiteljima ne psuje i ne proklinje. Neka nam korijen bude zdrav“. 

Nakon predavanja bilo je pokorničko bogoslužje, sakrament svete ispovjedi i svršetak sveta Misa. U međuvremenu se molila žalosna krunice i litanija Krvi Kristove. Sudionici duhovne obnove, koji je bilo blizu pedeset, s velikom su pažnjom sudjelovali u duhovnoj obnovi.  

J.B.

  Vijesti - Sve