Duhovna obnova za sedmi i osmi razred

Duhovna obnova za sedmi i osmi razred

Subota, 9. 11. 2013.

Duhovna obnova za sedmi i osmi razred održana je u subotu, 9. studenog  2013. u Kući Navještenja sestara Služavki Maloga Isusa u Gromiljaku, na temu: Prijateljstvo-rast u istini i ljubavi. Voditelj je bio vlč. Marin Marić, vicekancelar vrhbosanske nadbiskupije i pomoćnik u pastoralu mladih u Sarajevu.  


Na samom početku Voditelj je pokušao uspostaviti komunikaciju sa sudionicima kroz određena pitanja i vježbe u obliku igara i time uspio stvoriti ozračje za lijep i ugodan rad.  U svom izlaganju o spomenutoj temi istakao je vrijednost prijateljstva koje se temelji na zdravim principima. Prije svega ako se netko pita - kako steći prijatelja, odgovor glasi: Tako da sam budeš prijatelj. Postoje prijateljstva čisto ovozemaljska, u kojima nerijetko prevladava interes nad ljubavlju: dajem da dobijem. Zdravo prijateljstvo se temelji prije svega na istini koja počiva u spremnosti biti uz prijatelja u svim trenucima života. Ako nije tako onda prijateljstvo nema čvrstoće. Istinsko prijateljstvo može nesmetano rasti ako je prijateljima Isus zajednički prijatelj, ako svoja prijateljstva pročišćuju vlastitim odnosom prema Isusu. Tada se ne treba bojati ni lažnih prijatelja, a niti stvarnih neprijatelja, rekao je vlč Marin.

Nakon predavanja uslijedio je rad u radionicama. Kroz aktivno sudjelovanje sudionici su riječju i slikom vrlo lijepo definirali i opisali riječ prijateljstvo. U raspravi su iznijeli što ih se posebno dojmilo i potaknulo u razmišljanju o ovoj temi, te su istakli važnost ovakvih duhovnih susreta.

Poslije je uslijedilo pokorničko bogoslužje, sakrament ispovjedi i sveta Misa, koju su uzveličali pjevanjem, sudjelovanjem u misnim čitanjima i molitvi vjernika, pod ravnanjem s. Marinele Zeko, koja je i organizirala ovu duhovnu obnovu. Uz vlč. Marina bio je i župni vikar katedralne župe iz Sarajeva, vlč Ivan Karača.

s. Genoveva Rajić 

  Vijesti - Sve