Duhovna priprava sestara juniorki za polaganje doživotnih zavjeta

Duhovna priprava sestara juniorki za polaganje doživotnih zavjeta

Nedelja, 31. 7. 2016.

Duhovna priprava za doživotne zavjete sestara juniorki naše Družbe održana je od 3. do 31. srpnja 2016. u generalnoj kući sestara Služavki Maloga Isusa u Zagrebu.

O svom duhovnom hodu i napretku kroz mjesec dana sestre su napisale sljedeće: Došao je čas... ispunilo se vrijeme... pet godina je prošlo... i sada je tren da se sve sabere, promisli, učvrsti, pripremi i ojača za konačni „DA“.


Došao je čas... ispunilo se vrijeme... pet godina je prošlo... i sada je tren da se sve sabere, promisli, učvrsti, pripremi i ojača za konačni „DA“.

Zbog toga smo nas dvije sestre juniorke, s. M. Stana Matić i s. M. Martina Vugrinec, u nedjelju 3. srpnja 2016. godine, stigle u našu Generalnu kuću na duhovnu pripremu za doživotne zavjete koja će trajati sve do 30. srpnja 2016. godine.

Provodeći svakodnevno trenutke u klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, zajedničkoj i osobnoj molitvi, razmatranju, predavanjima naših sestara učiteljica, radu, nastojimo iskristalizirati težnju naših srdaca kako bi o svetkovini Uznesenja Blažene Djevice Marije Bogu potpuno posvetile svoje živote i zauvijek postale Njegove zaručnice.

Prvog tjedna naše priprave, vodila nas je s. Marija Banić kroz predavanja o značaju našeg posvećenja Bogu i zavjetu čistoće. Potom nam je s. M. Kata Zadro govorila o karizmi naše Družbe SMI, njezinoj potrebi u sadašnje vrijeme te važnosti proročkog nasljedovanja i svjedočenja danas na što nas poziva i papa Franjo u svojim obraćanjima osobama posvećenog života. S. M. Marcela Žolo uvela nas je u tajnu zajedničke i osobne molitve, važnost Euharistije i sakramenta Pomirenja. Posljednje dane s nama provodi s. Marija Kiš govoreći nam o zavjetima, napose zavjetu siromaštva i poslušnosti.

Zahvalne smo prije svega Bogu, zatim časnoj majci s. M. Radoslavi Radek, sestrama iz Vrhovne uprave Družbe, našim sestrama provincijalkama s. M. Admirati Lučić i s. M. Petri Marjanović, sestrama Mariji Banić, Kati, Marceli i Mariji Kiš koje su nas pratile kroz ove dane, sestri Alojzini Mijatović koja je svojim neumornim radom u kuhinji krijepila naše tijelo, kao i svima koji su nam omogućili i darovali ovo vrijeme da pripremimo svoje duše za čin naših života - da se predamo potpuno Bogu, do kraja života, obdržavajući zavjete siromaštva, čistoće i poslušnosti po propisima naših Konstitucija te budemo sestre Služavke Maloga Isusa zauvijek!

s. M. Martina Vugrinec i s. M. Stana Matić

  Vijesti - Sve