Duhovne obnove za djevojke u samostanu sv. Ane

Duhovne obnove za djevojke u samostanu sv. Ane

Ponedjeljak, 16. 1. 2023.

Čežnja za dubljim odnosom s Gospodinom i želja za obogaćenjem novim prijateljstvima te bližim upoznavanjem redovničkog života potaknule su djevojke na sudjelovanje na duhovnim obnovama koje su se održale u samostanu sv. Ane, u Splitu, kroz protekla dva vikenda. Na prvom susretu, održanom od 6. do 8. siječnja 2023. godine, sudjelovale su studentice dok su na drugom, održanom od 13. do 15. siječnja 2023. godine, sudjelovale srednjoškolke.


Na oba susreta trudili smo se tražiti i nalaziti Boga u malim svakodnevnim stvarima kako bismo Ga lakše prepoznale u vlastitim životima te ostvarile iskreni, prijateljski odnos s Njim. U našim nastojanjima pomogle su nam raznovrsne aktivnosti kao što su: klanjanje, Egzamen, ples, kuhanje, kreativne radionice i posjet Centru za život, dramske, društvene i sportske igre, međusobno dijeljenje vlastitih lijepih i teških iskustava kao i onih trenutaka u kojima smo prepoznali Boga, izlet, razne molitve te pokorničko bogoslužje, sv. Ispovijed i sv. Misa za koje nam je, na obje obnove, na raspolaganju bio don Vedran Torić.

Zahvalne za susret djevojke su otišle svojim kućama izražavajući želju za skorim susretom.

Prije samog odlaska djevojke su ispunile i evaluacije, a neke od odgovora na pitanja iz evaluacije vam donosimo u nastavku:

Jesi li naučila našto novo o Družbi i Utemeljitelju? Što te najviše dotaklo?

 - O Utemeljitelju sam naučila da je u 11. godini ostao bez oca i majke, o Družbi kako pomažu starijima, siromašnima i napuštenoj djeci.
 - Naučila sam puno toga, a najviše me dotakla vaša ljubav prema Stadleru.
 - S obzirom da  ništa nisam znala o Družbi svaki tren je bio novo otkriće, a najviše me zanimao način na koji časne sestre žive. Dotaklo me koliko se Josip Stadler brinuo za siročad.

Što ti je bilo dobro, gdje ti je bio Bog i kakav je bio?

 - Sve mi je bilo dobro. Bog je bio samnom cijelo vrijeme i bio je opušten, prekrasan - želim da takav uvijek bude.
 - Kad smo išli u Centar za život, takav mali prostor, a popunjen. Bog je bio kraj nas i stajao je s radošću i osmjehom.
 - Predobro mi je bilo glumiti igrokaz i sudjelovati u meditaciji, tu sam najviše osjetila Boga. Jako mi se svidjela misa.

Što ti je bilo teško, odvlačilo te od Boga?

 - Manjak koncentracije, no nisam imala baš problema s tim kada sam bila okružena ovako predivnim ljudima, ispunjenim ljubavlju Božjom.
 - Ništa mi nije bilo teško, ova tri dana osjećala sam Boga više nego inače.
 - Rekla bi da je do sada najteži dio bilo ispunjavanje ove evaluacije. Dani koje sam provela ovdje su prošli s rijetkim lošim trenutcima, te zato ne mogu reći da me išta odvlačilo od Boga.

Koja je jedna stvar koju ćeš ponijeti sa sobom s ovog susreta?

 - Sa sobom ću ponijeti sva divna sjećanja, pogotovo sve prizore s meditacije.
 - Svu ljubav i radost koju ste mi dali.
 - Molitvene navike i lijepu atmosferu.

Želiš li nam još nešto reći?

 - Želim vam se svima zahvaliti na ovom prekrasnom susretu, što ste me približili našem Gospodinu. Osjećam se ispunjeno i sretno.
 - Želim vam zahvaliti na ovom nevjerojatnom iskustvu i na svim sjećanjima koje smo stvorili. Želim vam svu sreću i da vas vječno prati Božji blagoslov.
 - Hvala vam na ovom predivnom iskustvu što ste mi pružili. Vidimo se opet!

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve