Duhovne vježbe sestara Služavki Malog Isusa u Gromiljaku

Duhovne vježbe sestara Služavki Malog Isusa u Gromiljaku

Subota, 14. 8. 2021.

U Duhovnom centru ¨Kuća Navještenja¨ u Gromiljaku, od 8. do14. kolovoza 2021. godine održan je treći turnus duhovnih vježbi za sestre Služavke Maloga Isusa Sarajevske provincije BZBDM pod vodstvom fra Vuka Ante Buljana, župnika Hrvatskih katoličkih misija u Kölnu. Na duhovnim vježbama sudjelovalo je šesnaest sestara.

Duhovne vježbe su započele zazivom Duha Svetoga u večernjim satima 8. kolovoza, te uvodnim nagovorom fra Vuka. Na samom početku duhovnih vježbi fra Vuk nas je, poput sv. Pavla potaknuo da : ¨Primimo riječ Božju ne kao riječ ljudsku, nego kao riječ Božju, kakva uistinu jest¨ (prema 1Sol 2, 13). Na temelju Ivanovog evanđelja fra Vuk nam je govorio o svakodnevnim temama koje prožimaju naš duhovni život a koje bi nam itekako mogle biti od koristi. Lik Nikodema povezao je s istinskom poniznošću koja i nas treba resiti. Po njegovu primjeru temelj postupanja i vladanja je ljubav a ne znanje koje nas ne može spasiti jer nas spašava samo vjera u Isusa Krista. Po primjeru života Ivana Krstitelja, koji je itekako bio svjestan svoje uloge: ¨On treba da raste, a ja da se umanjujem¨(Iv, 3,30), fra Vuk nas je u drugom nagovoru potaknuo kako se trebamo radovati uspjehu druge osobe te isključiti svaku vrstu ljubomore koja može naškoditi međuljudskim odnosima. Sljedećih dana razmatranja su bila temeljena na Ivanovom evanđelju pomoću kojih je fra Vuk potaknuo svaku sestru na osobno promišljanje i svetost u svakodnevnici.

Pod Duhovnim vježbama 11. kolovoza 2021.  nas je zatekla tužna vijest da je preminula naša s. M. Mercedes Mijatović, na čijem su sprovodu, 12. kolovoza 2021., sudjelovale sestre s duhovnih vježbi i dugogodišnji prijatelj i voditelj duhovnih vježbi fra Vuk Ante Buljan.

Obogaćene, dopustimo da nas kroz život vodi Istina i Ljubav – Isus Krist.

s. M. Nikolina Džavić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve