Duhovne vježbe u samostanu “Betlehem”

Duhovne vježbe u samostanu “Betlehem”

Subota, 1. 7. 2023.

U samostanu "Betlehem" na Kraljevcu u Zagrebu od 25. lipnja do 1. srpnja 2023. održane su duhovne vježbe za sestre. Na duhovnim vježbama sudjelovale su dvadeset i tri sestre iz više samostanskih zajednica.

Duhovne vježbe vodio je don Anto Stojić, SDB. Kroz svakodnevna zajednička razmatranja Riječi Božje, upućivao je prisutnim sestrama poticaje za revnije nasljedovanje Isusova puta. Razmatrajući i promišljajući o Isusovim susretima s bogatim mladićem, Tomom, Samarijankom, Martom i Marijom te ženom zatečenom u preljubu, voditelj je poticao na promišljanje o nadi i volji Božjoj, ističući kako cilj duhovnog života nije postati pobožan, vec postati duhovan, odnosno dopustiti Gospodinu da nas njegov Duh postepeno preobražava.

Uz razmatranja sestre su svakodnevno osluškivale Isusovu riječ u euharistijskim slavljima, klanjanju te zajedničkoj i osobnoj molitvi.

Ljepoti ovih povlaštenih dana, uz don Antine riječi pouke, uvelike je pridonjela zajednica sestara samostana "Betlehem" koja je, poput  Marte, revnovala u posluživanju i služenju. Najveća hvala ide dragom Bogu koji je svakoj sestri progovarao u tišini i osluškivanju te u primanju svetih sakramenata.

s. M. Rebeka Gačić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve