Sastanak članica svih provincijskih vijeća

Sastanak članica svih provincijskih vijeća

Nedelja, 2. 7. 2023.

U subotu, 1.7.2023. godine, održan je u samostanu Srca Isusova i Marijina u Košutama sastanak svih članica provincijskih vijeća. 

Susret je započeo sv. misom, koju je preslavio don Vedran Torić. U svojoj propovijedi don Vedran je naglasio kako bismo se, iako je važno detektirati probleme i raditi na rješenjima istih, trebali fokusirati na ono pozitivno i dobro. Nakon sv. mise i kratkog osvježenja pozdravnu riječ sestrama uputila je s. M. Terezija Pervan, provincijalna glavarica nakon čega su Pročelnice pojedinih vijeća iznjele su izvještaje rada svojih vijeća nakon čega su uslijedili rasprave i razgovori o budućem djelovanju i životu svakog pojedinog vijeća, odnosno čitave Provincije. 

Nakon pauze za ručak s. M. Antonia Čobanov upoznala nas je s Franjnom ekonomijom, inicijativom Pape Franje koja okuplja mlade ekonomiste, poduzetnike i pokretače pozitivnih društvenih promjena, a sve u svrhu davanja doprinosa razvoju nove ekonomije kojoj je u središtu čovjek. 

Nakon izlaganja s. M. Antonie i zajedničkog osvrta na isti,  sestre su razgovarale o još nekim važnim pitanjima za život i budućnost Provincije te su susret završile molitvom. 

Zahvaljujući Bogu na svemu što je po nama učinio do sada molimo ga da i dalje upravlja naš život i služenje na svoju slavu i pomoć malenima.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve