Duhovne vježbe u samostanu „Srca Isusova i Marijina“

Duhovne vježbe u samostanu „Srca Isusova i Marijina“

Subota, 31. 12. 2022.

Košute 30. 12. 2022. god.

U prelijepom prirodnom okruženju, ugodnoj atmosferi i uređenom samostanu „Srca Isusova i Marijina“ u Košutama, započele su duhovne vježbe za sestre koje će 6. siječnja 2023. g. zahvaliti Gospodinu za milost služenja u Družbi sestara „Služavki Malog Isusa.“

Davne 1973. god, izgovorile su svoj prvi „DA“ i obećale Gospodinu vjernost. Sada njih 11  koje su s Božjom pomoći ustrajale u služenju Malom Isusu, započele su svoju duhovnu pripravu, kako bi na sv. Tri Kralja 2023.  rekle Gospodinu HVALA za sve milosti i darove kojima ih je kroz ovih 50 godina  obasipao i ljubav kojom ih je pratio.

U ove duhovne vježbe uključile su se i sestre koje nisu slavljenice iz drugih zajednica, kao i sestre iz samostana „Srca Isusova i Marijina.“  Radost ovog zajedništva u molitvi, šutnji, meditaciji i  adoraciji uljepšale su i vrhovna glavarica s. M. Marija Banić i provincijska glavarica s. M. Terezija Pervan.

Voditelj ovih duhovnih vježbi je don Mato Brečić, svećenik splitsko makarske Nadbiskupije, ujedno i duhovnik u Centralnom Bogoslovnom sjemeništu Splitu. Već u samom uvodu uveo nas je u smisao duh. vježbi, tematiku o kojoj će govoriti, naš odnos prema Bogu i Božji odnos prema nama. Temelj duhovnosti je upravo naša ovisnost o Božjoj milosti i svijest o našoj malenosti, slabosti, grešnosti, a Božjoj svemoći.

Ovi milosni dani bit će ispunjeni osobnim kontaktom svake sestre s Gospodinom, molitvenim izričajima, Božjom prisutnošću i osvješćenjem veličine i vrijednosti redovničkog poziva, kao i povjerenja koje Gospodin svakoj pojedinoj posvećuje.

 
 

 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve