Proslava Nevine dječice i večera za beskućnike

Proslava Nevine dječice i večera za beskućnike

Subota, 31. 12. 2022.

Blagdan Nevine dječice već tradicionalno, volonteri i suradnici Centra za život, proslavili su svetom misom u kapelici samostana sv. Ane u sklopu kojeg se Centar nalazi, u zajedništvu sa sestrama Služavkama Malog Isusa. Sveta misa ujedno je bila je zahvala Gospodinu za sve primljene milosti koje nam je udijelio po apostolatu za život u protekloj godini.

Bogata i plodna godina je na izmaku. Teška i milosna. Jedna gospođa koja je posredovala spašavanju života jedne djevojčice dok je još bila u majčinoj utrobi posvjedočila je: “Jedan spašen život, sto čuda”. Tim čudima svjedočimo u Centru za život svakodnevno i na njima smo Bogu neizmjerno zahvalni.

Spašeni životi, preobraženi pojedinci i obitelji, mnoga obraćenja, majke i očevi koji su izliječili srca, zadobili mir i oproštenje samima sebi nakon učinjenog pobačaja, nova otvorena srca za širenje kulture života, naša prva djeca spašena od pobačaja koja su krenula ove jeseni u prvi razred, brojni susreti u Centru za život, radionice na kojima od malena djecu učimo vrijednosti ljudskog života, rijeke molitvi, samo su neki vidljivi plodovi ovog apostalata. Puninu ćemo spoznati tek u Nebu.  

Svetu misu predslavio je don Nikola Šakić, kapelan u župi sv. Spasa na Mejašima. U propovjedi je istakao važnost djelovanja za Božje Kraljevstvo koja od nas traži izloženost. S pravom se zgražamo nad Herodom koji je pod svaku cijenu želio sačuvati vlast i zbog svojih sebičnih ciljeva okrutno pogazio pravo na život betlehemske dječice. Tako i danas često svjedočimo situacijama u kojima obitelj odbacuje novi život zbog sebičnosti i zbog vlastitog komoda. Zato je potrebna zauzetost nas kršćana kako bi bili na prvoj liniji obrane nerođenog života.

Nakon svete mise nastavili smo druženje najprije u samostanu sv. Ane, a potom u Centru za život uz prigodni domjenak i pjesmu.

 

Ovom našem zajedništvu i druženju sa sestrama Služavkama Malog Isusa, prethodilo je uoči Božića i zajedničko kuhanje večere za beskućnike našeg grada. Priključili smo se plemenitoj akciji ‘O la la 366 večera’ koja vodi brigu o tome da svaki dan beskućnici, koji su smješteni u prihvatilištu o kojem skrbi udruga MoSt u Splitu, imaju jedan topli obrok. Tako su volonteri Centra za život u samostanskoj kuhinji pripremili zajedno sa sestrama, našim beskućnicima pripremili topli obrok.

Radosni smo što smo ovom gestom mogli pridonijeti istinskom smislu Božića, donijeti radost i barem malo svjetla onima na margini društva, a naša srca obogatili i ispunili zajedništvom jer ljubav uvijek raste samo onda kad je dijelimo drugima.

 

Marija Šošić, voditeljica Centra za život

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve