Duhovni susreti za djevojke i PMI

Duhovni susreti za djevojke i PMI

Nedelja, 30. 10. 2011.

BIH: Od 1. do 29. listopada 2011. godine održano je pet susreta, u kojima su sudjelovale djevojke srednje škole te sedmi i osmi razred, od kojih su većina bili Prijatelji Maloga Isusa. Svi susreti su se odvijali na temu: Lik nadbiskupa Stadlera u svjetlu njegove izreke - Imaj srce…., a vodile su ih s. Ružica Ivić i s. Genoveva Rajić.


Susreti su održani prema rasporedu:

  • Prvi susret održan je 1. listopada u samostanu sv. Josipa u Vitezu
  • Drugi susret održan je 8. listopada u samostanu sv. Leopolda u Neumu
  • Treći susret održan je 15. listopada u župi sv. Leopolda u Maglaju
  • Četvrti susret održan je 22. listopada u župi sv. Ane u Žabljaku
  • Peti susret održan je 29. listopada u župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru.

Svaki susret započinjao je u 10 sati ujutro i svršavao u 15 sati poslije podne. Rad se odvijao kroz molitvu, predavanje, radionice, poticajnu misao, a svršetak je bila sveta ispovijed i sveta misa. Svi susreti su bili dobro organizirani zahvaljujući našim sestrama i župnicima, koji su pokazali veliku zainteresiranost za duhovnu obnovu mladi njihove župe i svi su rekli da su otvoreni i nadalje za ovakvu suradnju.

Mladi su bili kao i uvijek otvoreni i iskreni. S posebnom pažnjom djevojke su slušale o životu i radu oca Utemeljitelja, posebno o njegovoj ljubavi prema siromasima. U radionicama su došli do izražaja problemi i poroci s kojima se mladi susreću, ali i njihova spremnost da se žele mijenjati na bolje. Na svršetku svi su zaželjeli da se ovakvi susreti održavaju češće, što će im puno značiti u njihovu vjerničkom životu.

  Vijesti - Sve