Posjet župi Svih svetih u Podravskim Sesvetama

Posjet župi Svih svetih u Podravskim Sesvetama

Nedelja, 6. 11. 2011.

PODRAVSKE SESVETE: U vedro nedjeljno jesensko jutro, 6. studenog na poziv vlč. župnika Krunoslava Kefelje i naše s. Karmen Hajdinjak uputile su se sestre iz Zagreba i Pitomače u župu Svih svetih u Podravske Sesvete kako bi okupljenima, djeci i mladima posvjedočile o ljepoti odaziva na Božji poziv.


S okupljenom zajednicom sudjelovale su u misnim slavljima. Na kraju euharistijskih slavlja sve okupljene u ime Vijeća za pastoral zvanja pozdravila je s. Emanuela Pečnik. Istaknula je kako se nalazimo na svetom podravskom tlu kad gledamo početke naše Družbe jer veliki broj prvih sestara naše Družbe bio je upravo iz ovih krajeva. Zatim je s. Viktorija Predragović govorila o tome tko su to sestre Služavke Maloga Isusa; tko je o. Utemeljitelj i kako sestre danas žive svoje poslanje u životu Crkve u kreativnoj vjernosti izvornoj karizmi. Govor je bio popraćen prezentacijom i svjedočanstvom vlastitog odaziva na poziv. Sve okupljene, osobito djecu i mlade pozvala je na osluškivanje Božjega glasa jer taj glas je, kako je istaknula, tih i nenametljiv, ali dovoljno jasan.

Na izlasku iz crkve sestre su pripremile prigodnu prodajnu izložbu kako bi zainteresirani vjernici mogli dalje produbljivati vlastito duhovno iskustvo i put rasta u vjeri kroz pisanu duhovnu baštinu našeg utemeljitelja sluge Božjega Josipa Stadlera.
U „misiji“ su sudjelovale iz Zagreba s. Viktorija Predragović i s. Emanuela Pečnik, a iz Pitmomače s. Sanka Perčić, s. Margareta Perčić i s. Ana Čajko – Šešerko.

  Vijesti - Sve