Euharistijsko slavlje u Domu za starije i nemoćne uoči Bogojavljenja

Euharistijsko slavlje u Domu za starije i nemoćne uoči Bogojavljenja

Četvrtak, 5. 1. 2012.

DUBROVNIK: Sestre Služavke Malog Isusa iz samostana sv. Obitelji u Dubrovniku organizirale su u četvrtak uoči Bogojavljenja Euharistijsko slavlje za starije i nemoćne osobe u našem Domu. U Domu se sestre brinu za 18 starijih i nemoćnih gospođa koje su u dobi od 80 do 95 godina života. Euharistijsko slavlje koje je započelo u 16.30 predvodio je kapucin fra Stanko Dodig. Uz prisutne štićenice doma Euharistijskom slavlju su prisustvovale i sestre iz samostana, te su u radosnom zajedništvu slavili Gospodina moleći i pjevajući božićne pjesme.


U prigodnoj homiliji fra Stanko je govorio o požrtvovnoj ljubavi. Obraćajući se našim štićenicama, rekao je kako su one sada u jednom novom okruženju koje je sada njihov dom, njihova kuća i kako su upućene jedna na drugu. U tom zajedništvu potrebno je da mole i blagoslivljaju jedna drugu, jer su u ovim danima zajedništva jedna drugoj darovane od Boga.

Na kraju homilije, fra Stanko se obratio i sestrama koje rade u Domu, te im zaželio puno ljubavi, snage, strpljivosti i žrtve za one koje im je Bog povjerio i koje su potrebne njihove sestinske ljubavi. Ovaj posao sigurno ne bi mogle raditi bez ljubavi i Boožje pomoći!

„Ako Bog ljubi nas, i mi smo svi dužni ljubiti jedni druge!“ (1 Iv 4,11)
(s. M. B.)

  Vijesti - Sve