„Evo dolazim Gospodine, vršiti volju tvoju“

„Evo dolazim Gospodine, vršiti volju tvoju“

Četvrtak, 2. 2. 2023.

Uoči dana posvećenog života u samostanu „Antunovac“, u provincijalnoj kući u Zagrebu, održana je svečanost ulaska kandidatice Marte Kovačević u postulaturu Družbe sestara Služavki Maloga Isusa. Obred primanja predvodila je provincijska glavarica s. M. Emanuela Pečnik. Obred je započeo ulaznom procesijom sa zapaljenom svjetiljkom koju je, nakon čitanja Božje riječi, kao znak svog predanja Bogu, kandidatica Marta položila pred oltar.

U svom nagovoru, s. Emanuela je izrazila radost što je kandidatica Marta, od svih karizmi koje rese život Crkve, izabrala našu Družbu sestara Služavki Malog Isusa, prepoznavši u njoj mjesto svojeg posvećenja Bogu. Objasnila joj je značenje nošenja odijela te joj je uručila časoslov kako bi se pridružila zajedničkoj liturgijskoj molitvi Crkve.

Svoju bližu pripravu za novicijat, u danima postulature, nastavit će pod vodstvom prefekte s. M. Nikolete Košćak te će intenzivnije biti upućivana u sadržaj Bogu posvećenog života, život i djelo Oca Utemeljitelja te u duh i povijest Družbe.

Svečanost je završila molitvom Večernje, a slavlje i zajedništvo se nastavilo sestrinskim druženjem.

 

s. M. Snježana Bjelobrk

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve