Formativni susret animatora/ica DPMI-a u samostanu “Antunovac”

Formativni susret animatora/ica DPMI-a u samostanu “Antunovac”

Subota, 14. 2. 2015.

Susret je započeo u 9.h u našoj prvostolnici, Stepinčevoj katedrali, na euharistijskom slavlju, koje je predslavio, rektor zagrebačke katedrale, vlč. Josip Kuhtić. Po završetku slavlja, svi smo se sakupili kod blaženikovog groba i u tišini srca uputili mu rijeku molitava…


…Dragi Alojzije, udijeli milost svoga blagoslova,
našim biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama,
svećeničkim i redovničkim pripravnicima,
našim obiteljima,
da budu čvrste u vjeri i blagoslovljene novim i brojnijim životima.
Budi utjeha svim starijim osobama te pomoć bolesnicima i patnicima.
Očeve i majke, djecu i mlade očuvaj od unutarnjih i vanjskih pogibelji duše i tijela.
Udijeli milost svećeničkih i redovničkih zvanja,
našoj župi, našoj biskupiji i Crkvi u Hrvata…

Okrijepljeni duhovnom najizvrsnijom hranom, u pratnji s. Petre Marjanović, SMI, uputili smo se u samostan, gdje su nas dočekale srdačne i nasmijane sestre SMI na čelu sa s. Katarinom Penić-Sirak,provincijskom glavaricom, koja nas je pozdravila i zaželjela plodonosan susret. Animatorice su joj uzvratile lijepom recitacijom pjesme, nadahnutom Blaženom Djevicom Marijom i buketom ruža, sa željom da se umnaža redovničko zvanje poput mirisnih latica ruža… Sestra Petra započela je audiovizualno predavanje na temu; Marija Majka odgojiteljica vjere. Uživali smo u prelijepim Marijinim slikama nadahnutih umjetnika i tumačenju s. Petre o Marijinom životu i djelovanju. Poseban naglasak bio je na imenima. Najvažnije nam je bilo značenje Marijina imena, židovski Mirjam, što znači, gospođa, gospodarica, uzvišena, od Boga ljubljena…,a koje je ime najraširenije u svijetu! U toku predavanja pridružila nam se i s. Emanuela,pročelnica Vijeća, koja je bila službeno odsutna. Učili smo kako nasljedovati Mariju u životu, djelovanju, u svemu.

Radionica je imala 3 teme; Marija učiteljica, Marija planinarka i Marija domaćica, te nadahnula je animatore u likovnom i tekstualnom izražaju. Slijedila je pauza za ručak, u kojem smo uživali uz velike pohvale sestrama, koje su nas počastile. Slijedio je susret s Isusom u Adoraciji! To je bio poseban doživljaj u samostanskoj kapeli, u molitvi, meditaciji i pjesmi, koji je vodila s.Emanuela Pečnik, pročelnica vijeća, a koja je nastavila dalje voditi program.

Nakon klanjanja slijedio je nastavak rada; planiranje događaja koji nam predhode, te preuzimanje obveza.

Zaustavili smo se najviše na dogovoru oko slavlja godišnjeg susreta DPMI u Bistri i važnim detaljima koji predhode susretu. Predali smo pročelnici Vijeća, s. Emanueli i pristupnice i novih članova, kojih je ovaj puta najviše iz župe sv. Jeronima u Maksimiru. Imali smo priliku riješiti i ostale administrativne poslove.

Naš susret prišao je kraju oko 16.h. Zahvalni u srcu, puni dojmova, punih posuda naših srdaca, koje samo Mali Isus sa svojom Majkom može napuniti, po sestricama dragim i predanim Služavkama Malog Isusa, oprostili smo se i uputili našim kućama.

BOGU HVALA !

Marija Lukač, animatorica DPMI župe sv. Jeronima

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve