Godišnji susret Prijatelja Malog Isusa

Godišnji susret Prijatelja Malog Isusa

Subota, 9. 6. 2012.

VELIKO TRGOVIŠĆE: U prekrasnom zagorskom mjestu, u župi Majke Božje od sedam žalosti u Velikom Trgovišću održan je, 9. lipnja, XVII. godišnji susret svih Prijatelja Malog Isusa u organizaciji sestara Služavki malog Isusa zagrebačke provincije Presvetog Srca Isusova i Marijina te domaćina spomenute župe. Na susretu su sudjelovali Prijatelji Maloga Isusa (PMI) iz: Kloštra Podravskog, Krašića, Maksimira, Pitomače, Podravskih Sesveta, Retkovca, Samobora, Slavonskog Broda, Stenjevca, Štrigove; te sestre Služavki malog Isusa na čelu sa poglavaricama. Susret je osmišljen pod geslom Predanje Mariji – siguran put do Isusa.


Oko 10 sati započeo je meditativni program dobrodošlice koji su animirali PMI iz župe sv. Jeronima i dječji zbor iz Štrigove. Svečana procesija uoči svete mise, u kojoj su sudjelovali svi sudionici, krenula je iz dvorišta župne kuće. Na čelu procesije bio je kip malog Isusa koji su nosili prošlogodišnji domaćini, PMI iz Pitomače.

Euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Ivan Dužaić, župnik župe domaćina uz koncelebraciju preč. Dragutina Komorčeca, župnika župe Uznesenja BDM iz Stenjevca- vlč. Vjekoslava Meštrića, domaćeg sina ove župe vlč. Tomislava Kralja - kapelana u župi sv. Pavla i đakona Vladimira Kerečenija iz župe sv. Pavla, Retkovec. Pjevanje na misi animirao je zbor mladih "Mala Kap" iz Donje Stubice pod vodstvom Antonije Pišković. U prinosu darova na sv. misi sudjelovali su predstavnici svih skupina koji su na oltar prinijeli "košare prijateljstva" s prikupljenim novčanim i materijalnim sredstvima namijenjenima za potrebe župnog karitasa župe domaćina. Nakon sv. Pričesti, sve sudionike je pozdravila i uputila riječ zahvale provincijska glavarica s. M. Katarina Penić-Sirak te predstavila nove članove Društva. Također je pozvala nove članove Društva, kao i sve prisutne da obnove svoja obećanja. Vrhovna glavarica s. M. Radoslava Radek, uručila je potom novim članovima članske iskaznice i čestitala uz poticaj da u svom životu dosljedno žive krjeposti Djeteta Isusa – poniznost, skromnost, samozataju i ljubav. Uslijedila je pauza za ručak, a u tom vremenu bilo je moguće i razgledati staru školu dr. Franje Tuđmana.

Poslijepodnevni scensko-glazbeni program održan je u mjesnom Domu kulture, a voditelji programa su bili gđa Ivanka Novak- tajnica DPMI i vlč. Tomislav Kralj. Najprije je nastupilo domaće Kulturno - umjetničko društvo "Sloga" sa spletom pjesama i plesova onoga kraja. Program se sastojao od svjedočanstava na temu – zašto i kako sam postao PMI te igrokaza pod nazivom "Odazvan Kristu" o životu sluge Božjega Josipa Stadlera, a izveli su ga PMI iz župe sv. Pavla, Retkovec. Glazbenim osvježenjem počastili su nas PMI iz Podravskih Sesveta, Štirgove i Slavonskog Broda. Kako bi ostali u molitvenoj povezanosti tijekom cijele iduće godine osmišljen je tzv. "molitveni lanac" u kojem su predstavnici pojedinih skupina izvukli ime skupine za koju će moliti do idućeg susreta. Na kraju skup je pozdravio načelnik općine gosp. Zdravko Vutmej i župnik, vlč. Ivan Dužaić, a susret je zaključila s. provincijalka s. M. Katarina Penić-Sirak. Nakon završenog službenog dijela programa, organizirane su igre na otvorenom za djecu i mlade, a stariji su imali mogućnost razgledati prekrasnu baroknu crkvu sv. Jurja. Po povratku sudionici su posjetili rodnu kuću prvog hrvatskog Predsjednika - dr. Franje Tuđmana.

Od srca zahvaljujemo dragom Bogu za milosti koje smo svi po ovom susretu primili; također zahvaljujemo općinskim vlastima, ljubaznim domaćinima na čelu s gosp. Župnikom i njegovim suradnicima, našim Poglavarima, svima koji su sudjelovali u organizaciji te svim sudionicima ovog 17. susreta Prijatelja Maloga Isusa! Moleći Božji blagoslov, po zagovoru Marije, Majke Isusove želja nam je da svi u svom srcu sačuvaju duhovne darove s ovog susreta!

Živio Mali Isus! Uvijek u našim srcima!

(SMI)

  Vijesti - Sve