Hodočašće na Mariju Bistricu

Hodočašće na Mariju Bistricu

Subota, 8. 9. 2018.

Na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije i u nedjelju nakon toga brojni su hodočasnici Zagrebačke nadbiskupije hodočastili u svetište Majke Božje na Mariji Bistrici. Među ostalim hodočasnicima bile su i naše sestre koje su odlučile te dane posvetiti molitvi zahvale za tolike darove i blagoslove, a ujedno se uteći zagovoru Nebeske Majke za dane služenja u kojima nastavljaju živjeti svoje posvećenje Bogu.


Na sam blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije Euharistijsko slavlje za mlade hodočasnike s područja Zagrebačke nadbiskupije predslavio je vlč. Ivan Valentić u koncelebraciji s ostalom braćom svećenicima. Nakon toga slijedio je duhovno-rekreativni program kojega su vodili animatori za mlade. U šest sati navečer upriličen je tradicionalni doček hodočasnika koji su se u ranim jutarnjim satima uputili od zagrebačke katedrale preko Sljemena na Mariju Bistricu. Po njihovu dolasku svi su prisutni hodočasnici uzdigli svoja srca Bogu kroz molitvu krunice i zajednički hod s upaljenim svijećama kroz kalvariju. Na koncu dana mladi su nastavili svoj susret sa živim Bogom u bazilici kroz euharistijsko klanjanje koje su naizmjence animirali sve do jutarnjih sati.

U nedjelju se ponovno okupio veliki broj hodočasnika kako bi zajedno sudjelovali u Euharistijskom slavlju koje je predslavio kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji pomoćnih biskupa, mons. Ivana Šaška i mons. Mije Gorskog, te mnoge braće svećenika.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve