Hodočašće sestara Juniorki

Hodočašće sestara Juniorki

Nedelja, 12. 6. 2022.

Na svetkovinu Presvetog Trojstva 12. lipnja 2022. godine, juniorke zagrebačke provincije Presvetog Srca Isusova i Marijina,  s. Snježana Bjelobrk i s. Zrinka Šutalo,  uputile su se na hodočasničko izletnički dan u svetište Gospe Trsatske sa svojom učiteljicom s. Viktorijom Predragović.

Dan smo započeli svečanim euharistijskim slavljem u svetištu koje je predslavio fra Krunoslav Kocijan, gvardijan i čuvar svetišta. Svoje nakane smo prikazali u molitvi kako za vrijeme mise, tako i u molitvenim trenucima koji su uslijedili u tišini svetišta. Gospi Trsatskoj preporučili smo sve naše osobne potrebe, te potrebe naše Družbe i Provincije. Molile smo i za nova duhovna zvanja, mir, obitelji, naše starije i bolesne… Nakon podnevne okrepe vrijeme u molitvi provele smo na Trsatskoj kalvariji i u kapelici zavjetnih darova koje nas je posebno potaklo na njegovanje zahvalnosti prema svim dobročinstvima koje primamo od naše nebeske Majke. Prebirući Marijinu krunicu razmišljale smo o važnoj ulozi i prisutnosti Marije u našem redovničkom životu, kako u lijepim trenucima, tako i u trenucima križa. Na to nas je osobito potaknula Marijina prisutnost uz Isusa u teškim trenucima njegove muke. Marija je Majka koja je sigurna luka u kojoj nalazimo utjehu i crpimo radost vjere.

Susret smo završile posjetom Opatiji. Po povratku u Zagreb kratko smo se susrele sa provincijskom glavaricom s. Emanuelom Pečnik, te u zahvalnosti na svemu što smo zajedno prošle  zaključile ovu godinu juniorata.

s. Snježana i s. Zrinka

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve