Posjet i vizitacija sestrama u zavodu Germanicum et Hungaricum u Rimu

Posjet i vizitacija sestrama u zavodu Germanicum et Hungaricum u Rimu

Nedelja, 12. 6. 2022.

U danima od 4. do 11. lipnja 2022. u pratnji s. Mariji Banić, vrhovnoj glavarici Družbe, u posjet sestrama s. M. Gordani Miškić i s. M. Ireni Olujević koje djeluju u Zavodu Germanicum et Hungaricum u Rimu bila je i s. M. Emanuela Pečnik, provincijska glavarica. Zajedničkom pohodu u službi vozača pridružila se i s. M. Petra Marjanović. Nakon što je s. Marija Banić, vrhovna glavarica Družbe obavila kanonsku vizitaciju, dan poslije isto je učinila i s. M. Emanuela Pečnik, provincijska glavarica. U službenom susretu s p. Gernotom Wisserom, rektorom Zavoda, obje poglavarice imale su priliku čuti kolika je vrijednost služenja sestara u toj crkvenoj ustanovi. Ohrabrujuće je i vrlo poticajno čuti lijepa svjedočanstva o služenju sestara.

Nakon završenih službenih razgovora i drugih obaveza koje sa sobom donosi kanonska vizitacija, u preostalim danima bilo je prilike za sestrinske razgovore, molitvu, međusobno pomaganje i hodočašća na sveta mjesta. Tako su sestre što zajedno što pojedinačno hodočastile u sve četiri velike bazilike: sv. Petra u Vatikanu, sv. Ivana na Lateranu, Svete Marije Velike i sv. Pavla izvan zidina. Uz hodočašće u velike bazilike molitveno su zastale i u mnogim drugim crkvama: sv. Praksede, sv. Ignacija Loyolskog, sv. Marije od anđela i mučenika, sv. Viktorije,  bazilici sv. Cecilije u Trasteveru.
U šetnji kroz Vječni grad razgledale su i mnoge druge znamenitosti: Piazza di Spagna, Piazza del Popolo, Fontana di Trevi, Altare della Patria, Pantenon.
Posjetile su i kolegijski posjed San Pastore koji germaničarima pruža mogućnost za odmor i mirnu radnu atmosferu. Ljetnikovac se nalazi u Gallicano nel Lazio blizu Palestrine, 30-ak km od Rima te svetište  Majke dobrog savjeta u Genazzanu.
Bili su ovo dani lijepog zajedništva, duhovne i tjelesne okrjepe. Bogu slava i sestrama hvala za divno svjedočanstvo i lijepe dane zajedništva!
s. M. Emanuela Pečnik

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve