Humanitarni buvljak  u Essenu

Humanitarni buvljak u Essenu

Srijeda, 14. 1. 2015.

Naša zajednica u Essenu već četvrtu godinu za redom uključuje se u humanitarni božićni pazar koji se odvija u organizaciji njemačke župe Sv. Dionizija. Organizaciju za prodjni stol imaju djelatnici iz staračkih domova «Nikolaus Gross»  kojemu pripadaju domovi «Albert-Schmidt Haus», «St. Thomas Haus» i «Papst Leo Haus», domovi u kojima su još prisutne samo dvije naše sestre kao dušobržnice, sestra  Angelis Kešina i sestra Jakobina Ćubelić.


Na božićnom pazaru na kojem sudjeluju različite skupine iz gore spomenute župe, te predstavnici udruga i grupa koje žele za Božić učiniti jednu humanu akciju za svoj projket u misijskim zemljama ili za siromasne ovdje u Njemačkoj.

Uprava staračkog doma je odlučila da mi sestre možemo odabrati svrhu za koju želimo dati svoj doprinos od pazara. Tri godine za redom mi smo taj prilog usmjeravali za misiju u Rwandi, a ove godine smo odlučile za misijsku postaju na Haiti.

Nije riječ o velikim sredstvima ali oni su zarađeni konkretnim radom namještenika  iz staračkog doma, posebno gospođe Breidehof  i naših sestara. Sestra Jakobina je pomagala puniti flaše likerom koji je pripreman u stračkom domu, a sestra Salvatora se njoj pridružila na dan prodaje na pazaru pečenjem fritula na prvu adventsku nedjelju. Zahvaljujući organizatorima iz doma želimo odati priznanje i sestrama koje su na hladnom vremenu nekoliko sati radile da bi ovaj prilog zaradile i darovale za djelovanje naših sestara na Haiti. Prikupljena pomoć iznosi 585,20 €.

  Vijesti - Sve