„I koji bi Ga se god dotakli, ozdravljali bi.“ (Mk 6, 56)

„I koji bi Ga se god dotakli, ozdravljali bi.“ (Mk 6, 56)

Ponedjeljak, 11. 2. 2013.

Na blagdan Gospe Lurdske, 11. veljače 2013. godine, za štićenice doma u samostanu „Antunovac“ u Novoj vesi obilježen je Svjetski dan bolesnika. Održana je Sveta misa koju je u samostanskoj kapeli predvodio vlč. Antun Štefan. Velečasni je ohrabrio sve štićenice i potaknuo ih da radosno žive svoju starost uzdajući se u Gospodinovu pomoć. Pozvao ih je da iz dana u dan predaju sve svoje poteškoće Gospodinu i pogledom uperenim prema Njemu veselo žive svoje dane jer On ih je stvorio i htio da budu baš takve kakve jesu i kao takve dio su Njegova plana i On ih ljubi.


Nakon prigodne propovijedi, podijeljen je sakramenat bolesničkog pomazanja štićenicama doma kao i starijim sestrama koje su nam se pridružile na Svetoj misi.

Povodom Svjetskog Dana Bolesnika štićenice su posjetile i tri maturantice VII. gimnazije u Zagrebu: Rita Guić, Ana Gotovina i Lucija Nevistić koje su tom prigodom odlučile posjetiti naš dom i razveseliti štićenice svojom radošću, pjesmom, mladošću i darovima. Djevojke su nam se pridružile i na Svetoj misi te zajedničkom blagovanju u samostanu.

Svojom posjetom, štićenice je razveselila i darivala i naša Č. Majka s. M. Radoslava Radek, a na Svetoj misi, uz sestre samostana „Antunovac“, pridružile su nam se i provincijalna glavarica s. M. Katarina Penić-Sirak i kućna predstojnica s. M. Jelena Burić3

Sve štićenice su sa ovog radosnog susreta ponijele lijepa sjećanja te sa novim poletom nastavile svoj životni put.

  Vijesti - Sve