Iščekivanje s prorokom Izaijom

Iščekivanje s prorokom Izaijom

Ponedjeljak, 5. 12. 2022.

U samostanu Betlehem na Kraljevcu 3. i 4. prosinca 2022., petnaestak je djevojaka  kroz dvodnevnu duhovnu obnovu imalo priliku dublje ući u radost iščekivanja Spasiteljeva dolaska.

Nakon upoznavanja, u jutarnjim satima, fra Matej Jovanovac, TOR, na temelju tekstova proroka Izaije pripremio je duhovni nagovor u kojemu je potaknuo na rast u vjeri i na odlučnost u odabiru životnog poziva. Nakon nagovora slijedila je prilika za svetu ispovijed i euharistijsko slavlje. Uz pomoć radionica i prigodnih igara koje je vodila s. M. Kristina Maslać u zajedništvu sa sestrama, djevojke su promišljale o tekstovima iz knjige proroka Izaije. Dan ispunjen duhovnim i kreativnim sadržajima okrunjen je euharistijskim klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. U drugom danu naglasak je bio na upoznavanju života i apostolata sestara.

Radost i zahvalnost za tolike lijepe trenutke kroz protekla dva dana jasno se mogla osjetiti među svim sudionicama duhovne obnove. Neka Gospodin blagoslovi ovo vrijeme iščekivanja i trajno se nastani u svakom srcu.

 

s. M. Margaret Ružman

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve