PMI Bistra u molitvi za nova duhovna zvanja u Družbi SSMI

PMI Bistra u molitvi za nova duhovna zvanja u Družbi SSMI

Nedelja, 4. 12. 2022.

Klanjanje u našoj župi svakog drugog četvrtka u mjesecu je  na nakanu za nova duhovna zvanja, a PMI ga  animiraju molitvom i meditacijama. Stoga smo bili posebno radosni pridružiti se lancu molitve na ovu plemenitu nakanu na koju su nas sestre SMI pozvale 3. i. 4. prosinca 2022.

Sastali smo se u  u subotu 3. i 4. prosinca 2022.  u  kapelici  Sv. Vendelina u  Donjoj  Bistri te  smo  molitve i krunicu – radosna otajstva prikazali Bogu za nova duhovna zvanja kod SSMI. Zahvalili smo Bogu na dvojici bogoslova iz naše župe: Adriana, 2. godina i Ivana, 1. godina te sestri Mariji Luciji, karmelićanki BSI koja 8. prosinca  2022., na svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM  polaže svoje doživotne zavjete, a nju duhovno podupiremo moleći devetnicu od 30. studenog 2022. u novoj  kapelici bl. Alojzija Stepinca u Oborovu Bistranskom. Sestra Marija Lucija je kćerka gospođe Jasenke Eršek, a bogoslov Adrian je unuk  gospođe Marije Bogdan. Obje su vrlo zauzete članice DPMI naše župe.

Molili smo za sve sestre, novakinje i kandidatice SMI, kao i za našeg župnika vlč. Marka Baršića, pastoralnog pomoćnika vlč. prof.dr. Brunu Matosa te bivšeg župnika, a duhovniIka DPMI Zagrebačke provincije DPMI, vlč. Tomislava Kralja, ali i za sve Bogu posvećene osobe.

Neka ih blagoslovi dragi Bog i čuva Djevica Marija da bi mogli i ustrajali poput Djeteta Isusa radosno vršiti svoje posvećeno poslanje.

 

Đurđica Mladin

PMI župa sv. Nikola biskup, Bistra

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve