Pismo sestrama za došašće

Pismo sestrama za došašće

Petak, 2. 12. 2022.

Došašće, 2022.

 

Drage sestre!

Za koji dan, ako Bog da, milosnim adventskim vremenom započet ćemo novu liturgijsku godinu. Svaki početak nova je prilika. Tako i advent koji dolazi poziva nas na budnost, iščekivanje, osluškivanje kako bismo spremno pohrlile u susret Kralju koji dolazi.

Vjerujem da svaka od vas želi svom snagom svoga bića biti mudra djevica sa zapaljenom svjetiljkom. Vrijeme došašća pred dušu svake osobe, a osobito pred duše Bogu posvećenih djevica, stavlja nove izazove i nove mogućnosti pripreme i bdijenja kako bismo ga dočekale raspjevane Njemu na slavu. Bdijenje traži dodatni napor, kako fizički tako i duhovni. Bdijenje traži osluškivanje, tišinu, mir, ustrajnost, zauzetost za bitno.

Kako bdjeti u molitvi, kako biti pažljiva na milosne pohode, kako spremno otvoriti vrata duše kad Kralj dođe i pokuca? Najbolji primjer nam je Blažena Djevica Marija. U vremenu Došašća Crkva nam upravo nju stavlja za uzor koji nam valja nasljedovati. Nama, Služavkama Malog Isusa ona je posebni dragulj u kojem nam se valja ogledati. Utemeljitelj, sluga Božji Josip Stadler potiče nas na ustrajnu  pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji. Zapisao nam je u Rajskim vratima: „Treba da mi sva svoja djelovanja činimo po Mariji, sa Marijom, u Mariji i za Mariju, da ih sve savršenije obavimo po Isusu, sa Isusom, i Isusu i za Isusa. – Isuse i Marijo! Rastite u meni, pa se dajite i drugima oko mene.“

Potičem svaku sestru da u vremenu Došašća u svojoj osobnoj molitvi češće zastane nad svojim punim redovničkim imenom. U jednom nedovršenom pismu o nastanku Družbe o. Utemeljitelj je zapisao: „Pametno običaju službenice Maloga Isusa svaka pred svoje ime staviti: M, to jest Marija. I tako je svaka službenica maloga Isusa prava ropkinja Isusova u Mariji, kojoj vazda dužnost na srcu leži, da svom dušom i svim životom svojim ljubi Maloga Isusa moleć' Mariju, da joj tu ljubav od svoga Sina isposluje.“

 Uz bogata dnevna liturgijska čitanja, svakodnevnu Liturgiju časova, dnevno razmatranje, duhovno štivo, te uz brojne poticaje koje pratite preko LaudatoTV, e - duhovnih vježbi nastojte, koliko je do vas, učiniti vrijeme Došašća duhovno plodnim. Zazivajmo Mariju neka nas zagovara u tolikim duhovnim i materijalnim potrebama. Neka nam svojim majčinskim zagovorom izmoli milost da se ovoga Božića u jaslama srca svake od nas rodi Božansko Dijete.

Neka nas sve zajedno u adventskom hodu prati zagovor Blažene Djevice Marije, o. Utemeljitelja i svetih sestara.

Maranatha! Dođi Gospodine Isuse!

 

Vaša s. M. Emanuela Pečnik,
provincijska glavarica

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve