Ispraćaj Anke Mirčeta (majke s. Mirjam, s. Andrijane (milosrdnice), i sestre s. Filoteje)

Ispraćaj Anke Mirčeta (majke s. Mirjam, s. Andrijane (milosrdnice), i sestre s. Filoteje)

Ponedjeljak, 21. 7. 2014.

ANKA MIRČETA, r. Žuro
Anka Mirčeta r. Žuro, rođena je 1. rujna 1932. godine u Dicmu, Župa sv. Jakova i Ane, od oca Šimuna i Majke Šime r. Milanović. Rođena JE u brojnoj kršćanskoj obitelji, Kao druga od osam sestara, deveti je rođen derište Koji je preminuo sa 2 godine.


Udala se 1950. godine za Jakova Mirčetu, rodila petero djece, četiri kćeri i sina. Najstarija kći je preminula kao dijete. Zivot ju nije mazio. Svoje poteškoće i svakodnevni Križ nosila JE strpljivo, nalazeći utjehu u molitvi. Svoju djecu odgajala u kršćanskom duhu JE, svjedočeći im svojim primjerom pouzdanje i vjeru ü Gospodina. Njezinu vjeru i pobožnost nagradio je Gospodin sa dva redovnička zvanja, kći Ana (s. Andrijana) redovnica je u družbi Sestara milosrdnica, a kći Dobra (s. Mirjam) redovnica u našoj Družbi.

Gospodin ju JE pohodio križem bolesti, kojeg JE strpljivo nosila. Posebno se molila Gospi Sinjskoj, koju Nathan charges pristojbe način štovala. Svake GODINE, na Blagdan Velike Gospe, Bosa Joj Je hodočastila, SVE DOK Su Joj dozvoljavale fizičke Šumskoprivredne. Kad nije mogla Više pješačiti, odlazila JE autom, te je na svojoj sjedalici, na trgu Ispod stabla, nalazila utjehu u vjeri, sabranosti i molitvi. Zadnju godinu, Kad JE onemoćala, Gospa Joj Je Dala Milost da JE provela u njezinoj neposrednoj blizini, u Domu Sestara milosrdnica. U diseases JE Bila smirena i strpljiva. Okrijepljena sakramentom bolesničkog pomazanja, preselila se u vječnost na Gospin Blagdan. Gospa Joj Je udijelila Milost da na njezin Dan napusti ovozemaljski ŽIVOT i. nastavi živjeti zajedništvo s Bogom u njegovoj slavi. Tiho, onako UDRUZI JE sam živjela, zaspala JE ZA ovaj Svijet i preselila se u onaj DRUGI u. Koji JE vjerovala sam ZA Koji JE živjela.

Svetu misu zadušnicu predslavio JE dr. Miroslav Vidović, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije UZ sudjelovanje mnoštva svećenika Splitsko-makarske Iž i zadarske nadbiskupije. Ispraćaju Su prisustvovale i brojne časne Sestre Iž Naše Provincije, Kao i Sestre Sv. Vinka Paulskog (milosrdnice).

Vel. don Miroslav, u IME odsutnog nadbiskupa dr. Marina Barišića, i svoje osobno IME, izrazio sućut JE njenim kćerkama e. Andrijani i e. Mirjam, njenoj Sestri e. Filotei, Kao i cijeloj obitelji i rodbini. U homiliji istaknuo JE krepostan i vjernički ŽIVOT pok.. Anke, Koji se temeljio na življenju evanđelja. Župnik župe sv. Jakova i Ane u Dicmu, don Vladimir Strikić u kratkim crtama opisao JE njezin životní rečeno, svjedočio o njenom pouzdanju, strpljivosti i odanosti u volju Božju. Zahvalio JE svima Koji Su Joj iskazali počast, dolaskom na ispraćaj, spomenuvši posebno župljane Iz župe Pakoštane, Zadarska nadbiskupija, (gdje JE e. Andrijana Bila na službi prije dolaska u Split), Koji Su Zajedno sa svojim župnikom don Marijom Sikirićem, došli odati počast majci "njihove časne".

S. Mirjam, e. Andrijana i e. Filotea, Zajedno sa svojom obitelji, iskreno zahvaljuju SVIM svećenicima, SVIM sestrama Iž družbe "Sv. Vinka Paulskog "i sestrama" Služavkama Malog Isusa ", Kao i svoj rodbini, prijateljima, znancima i mještanima Dicma i Pakoštana, na izraženoj sućuti, podršci, riječima utjehe i dostojnom ispraćaju njihove Majke i Sestre Anke.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve