Ispraćaj Ivana Franića

Ispraćaj Ivana Franića

Četvrtak, 11. 12. 2014.

Dok je sunce svojim zrakama ublažavalo hladnoću burnog dana, mještani malog sela uz tok Cetine, 9. o. mj.  opraštali su se od svog sumještanina Ivana Franića, brata naše sestre Eudoksije.


Ivan je bio drugo od četvero djece u obitelji  Bože i Jelke r. Dajak. Rodio se 3. rujna 1949. u mjestu Blato na Cetini. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, a doškolovao se za građevinskog majstora u večernjoj školi u Livnu. Kao mladić pomagao je u obiteljskim poslovima, pružajući usluge i svojim sumještanima. Kasnije se zaposlio u Tehnogradnji, a potom otvorio vlastiti obrt. U obitelji se odgajao u kršćanskom duhu, te je kroz svoj život svjedočio dobrotom, ljubavlju i plemenitošću. Kao vrstan majstor pokazao je svoju ljubav i vjernost u mjesnoj crkvi, izvodeći različite građevinske poslove u crkvi, oko crkve i u župskoj kući. Na svemu čime je zadužio mjesnu crkvu, zahvalio mu se župnik don Jure Marasović, koji je predslavio sv. Misu i vodio sprovodni obred. Prije godinu dana Ivanu je dijagnosticiran plinski karcinom pluća. Hrabro se borio s bolešću u čemu su mu davale podršku i pomagale mu njegove sestre s. Eudoksija i Nedjeljka. Ivan će biti pamćen po čestitosti, plemenitosti, radišnosti, dobroti  i poštenju.

Na ispraćaju pok. Ivana sudjelovali su svećenici, naše sestre redovnice, dio pjevačkog zbora iz Dugopolja, župljani župe Sv. Petra iz Splita, djelatnici osnovne škole na Gripama i brojni mještani.

Pod sv. Misom pjevali su pjevači rodne mu župe, kao i pjevači  dugopoljskog zbora, kojeg vodi s. Eudoksija.

S. Eudoksija i njezina sestra Nedjeljka, sa svojom obitelji od srca zahvaljuju svima koji su bili na sprovodu  njihova brata i dostojno ga ispratili, odajući mu time počast i poštovanje. Zahvaljuju se redom svim prisutnim svećenicima, redovnicama Sl. Malog Isusa, pjevačima iz Dugopolja, župljanima župe sv. Petra (gdje je s. Eudoksija dugi niz godina djelovala vođenjem župskog zbora, uređivanjem crkvenog prostora i misnog rublja), djelatnicima osnovne škole na Gripama (u kojoj je s. Eudoksija predavala vjeronauk), te svim mještanima mjesta Blata na Cetini. Također zahvaljuju svoj rodbini i prijateljima i svima koji su iskazivali ljubav i pažnju njihovu bratu za vrijeme njegove bolesti.

  Vijesti - Sve