Svjedočanstvo  kandidatica u župi sv. Stjepana u Opuzenu

Svjedočanstvo kandidatica u župi sv. Stjepana u Opuzenu

Srijeda, 10. 12. 2014.

U nedjelju 7. 12. 2014.  nas kandidatice, pozvao  je župnik župe sv. Stjepana u Opuzenu don Hrvoje Dragun, da pred župljanima posvjedočimo  svoj redovnički poziv.  Na sv. Misi,umjesto homilije, kandidatice Renata Simunić, Tajana Andrle i Karla Zemunik, vjernicima smo posvjedočile svoja iskustva i milosno djelovanje koje smo doživjele. Vjernici su sa zanimanjem slušali sve što je Isus učinio u našim životima. Pričali smo im kako smo osjetili Božju prisutnost  i ljubav, te kako smo odlučile postati redovnice. 


Svi su bili  ugodno iznenađeni, zahvalni i oduševljeni,kako naš narod veli:  ostali su bez teksta. U ovoj župi žive i djeluju naše sestre: s. Pavlinka i s. Marinela. S. Marinela, osim vjeronauka koji predaje, vodi dječji i  zbor odraslih. Njihovo pjevanje i sudjelovanje na sv. misama, doprinaša pobožnosti, liturgijskoj ljepoti i slavljenju Boga.

 S kandidaticama su došle i s.Zorka Radan i s.Marcela Žolo. Zajedničko druženje i razgovor nastavljeni  su i nakon sv. Mise. Posebno je bio interesantan razgovor s mladima, koji su pokazali zanimanje  i interes za život izvan obitelji. Župnik, don Hrvoje pogostio nas je objedom u restoranu „Vila Neretva“. Vlasnik restorana g. Pavo Jerković velikodušno nas je dočekao i darovao nam mali znak pažnje, i zahvalu za današnji dan i iskustvo  naše vjere,  zvanja i poslanja.

Bilo nam je prelijepo i nadamo se da ćemo uskoro imat priliku opet svjedočiti.  Mir, radost, sreća, punina ljubavi kojom nas dariva Isus,  uvodeći nas u  posvećeni život, u današnjem potrošačkom  vremenu,  spremne smo rado i  velikodušno dijeliti s drugima. Želimo glasno reći: Isus je naš Život, naša Ljubav, sve naše! Zato smo radosne, zahvalne u prvom redu Njemu, Crkvi, sestrama „Služavke Maloga isusa“, našim roditeljima, svima koji nas prate svojim molitvama na putu posvećenja. Ostajemo i dalje u zajedništvu vjere, molitve,u traženju i vršenju volje Božje.

Karla Zemunik i Tajana Andrle 

  Vijesti - Sve