Ispraćaj pok. Mirka Grgić

Ispraćaj pok. Mirka Grgić

Ponedjeljak, 28. 12. 2020.

U subotu 19. prosinca preselio se u kuću nebeskog oca Mirko Grgić, otac naše s. M. Miljenke Grgić. Pokojni Mirko zajedno sa suprugom Marom imao je šest kćeri od kojih je pet zasnovalo obitelj, a jedna postala redovnica u Družbi sestara Služavki Malog Isusa, s. M. Miljenka. 


Mirko je bio vrijedan i marljiv suprug i otac. Dan prije smrti župnik don Stipe Ljubas posjetio je pok. Mirka i njegovu suprugu te im udijelio sakrament bolesničkog pomazanja i svetu pričest u obiteljskoj kući. Bog mu je dao milost da je preminuo u svojoj kući okružen ljubavlju svojih najbližih.

Poštujući epidemiološke mjere sprovodni obredi bili su u krugu obitelji. Na sprovodu su bile sestre Služavke Malog Isusa iz samostana u Košutama, Provincijalka s. M . Terezija Pervan i savjetnica s.  M. Brigita Rojnica. Sprovodne obrede predvodio je župnik don Stipe Ljubas, istaknuvši vjeru i ljubav pokojnika za obitelj, Crkvu i Domovinu. Don Stipe je naglasio kako je pok. Mirko bio vrijedan kroničar župe, te je sve važnije događaje zapisivao i tako dao veliki doprinos župi sv. Mihovila u Trilju. Dok je izražavao sućut obitelji pok. Mirka, također je izrazio sućut i sestrama Služavkama Malog Isusa Splitske Provincije rekavši, roditelji sestara su i roditelji Provincije.

Obitelji pok. Mirke iskrena sućut od svih sestara u Provinciji.

Pokoj vječni daruj mu Gospodine, neka uživa vječni i blaženi mir u društvu svih svetih gdje nema ni tuge, ni boli, ni jauka. 

 s. M. Terezija Pervan

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve