Isusov boravak u Egiptu

Isusov boravak u Egiptu

Srijeda, 24. 11. 2021.

Meditacija za Prijatelje Maloga Isusa u Godini Riječi Božje, 25. studenog 2021.


Kad su oni otišli, javi se Josipu u snu Gospodnji anđeo i reče: " Ustani, uzmi dijete i njegovu majku i bježi u Egipat! Ostani ondje dok ti ne kažem, jer će Herod tražiti dijete da ga pogubi. " Tada on ustade, uze još u noći dijete i njegovu majku i ode u Egipat. Ondje ostade do Herodove smrti. Tako se trebalo ispuniti što je Gospodin bio rekao preko proroka: " Iz Egipta dozvah svoga sina" . ( Mt 2, 13-15)

Egipat, sigurno mjesto za Svetu obitelj. Vidimo kako Isus, odlazi u Egipat i kako se ostvaruju proročke riječi. Josip pun pouzdanja u Bogu, vjeruje u Boga i vjeruje Bogu, uzima svoju obitelj i odlazi u Egipat, odlazi na sigurno mjesto. Mnogi su danas potrebni sigurnosti, mnogi su danas u nadi da će doći do sigurnog mjesta u kojem će moći živjeti i ostvariti se. Krov nad glavom, hrana, i sloboda mnogima su danas potreba, mnogi su u nadi da će naći utočište, a mi dali smo mi zahvalni Gospodinu na onome što imamo?

Često zapadnemo u neku rutinu, često ne vidimo sve one milosti koje nam je Gospodin darovao, ne vidimo naše rođake, prijatelje, susjede, poznanike koji su potrebni naše pomoći. Činimo li grijeh propusta ? Mogu li drugi u nama vidjeti pomoćnika?

Kada smo u nevolji, zazivamo Gospodina, molimo za pomoć, budemo uslišani, ali ponekad zaboravimo zahvaliti Gospodinu, zaboravimo Onoga koji nam je darovao život i sve u životu. Nismo li često u grijehu, zaboravljamo li da smo djeca Božja ?

Sluga Božji Josip Stadler osnovao je u Sarajevu 1890. godine Družbu sestara Služavki Maloga Isusa i povjerio joj brigu za djecu bez roditeljske skrbi, da služe djeci kao malenome Isusu. Za djecu je sagrađen dom simboličkog naziva „Egipat“.

Simbolično nazvani Egipat, mjesto je gdje mnoga djeca pronalaze sigurnost, gdje odrastaju, gdje produbljuju svoju vjeru i znanje. Neka dobri Bog blagoslovi i podrži sestre u tom plemenitom djelu, a svakom djetetu neka vrati nadu u siguran život

Molimo Gospodina da sva djeca imaju miran i siguran život, molimo Gospodina da djeca u potrebi nađu utočište, neka ni jedno dijete ne osjeti samoću. Gospodine budi svima nama utočište kao što je to bio Egipat Tebi.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve