Održana Duhovna obnova za sestre u Neumu, Mostaru i Haitiju

Održana Duhovna obnova za sestre u Neumu, Mostaru i Haitiju

Srijeda, 24. 11. 2021.

Dana 20. studenog 2021. godine održana je Duhovna obnova za sestre iz zajednica u Neumu i Mostaru. Tema Duhovne obnove je bila „Posvećenje Služavke Maloga Isusa po svetim zavjetima“, a održana je u samostanu Svetog Leopolda B. Mandića u Neumu.

Nakon uvodne molitve uslijedilo je čitanje predavanja, koje je za tu prigodu pripremila s. M. Marina Perić. Svaka riječ koja se iščitavala bila je konkretni poticaj i poziv sestrama, no posebno su se zaustavile na nekim dijelovima predavanja: „Da u svakoj Zajednici, kao i kod svake redovnice, Bogu pripada prvo mjesto. Smisao redovničkog života trebao je biti hodajuće Evanđelje po kojem će nas ljudi na ulici prepoznati. Dok imamo Krista pred očima, idemo za njim, a kad ga izgubimo iz vida, počnemo se vrtjeti oko sebe, te malo pomalo odustajemo od hoda za Kristom okrivljujući druge za svoj neuspjeh ili promašenost.“  

Nakon predavanja i razgovora, uslijedio je rad po grupama. Prijepodnevno zajedničko promišljanje sestre su završile Euharistijom koju je predslavio don Mladen Šutalo, župnik iz župe Gospe od Zdravlja iz Neuma. U prigodnoj propovijedi Župnik je između ostaloga naglasio kako je potrebno svoj pogled usmjeriti prema Kristu. Ono što nas vodi prema Kristu jest zahvalnost, poniznost, siromaštvo, čistoća srca i poslušnost, naglasio je Župnik.

Nakon duhovne i tjelesne okrjepe sestre su nastavile izlaganje rada po grupama, a putem videopoziva povezale su se sa sestrama iz misijske postaje Haiti, koje su o istoj temi promišljale na Haitiju.

s. M. Klara Jerković

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve