Izlet dječjeg zbora

Izlet dječjeg zbora

Subota, 25. 5. 2013.

U subotu 25. svibnja u ranim jutarnjim satima, mi članovi dječjeg zbora Župe sv. Ilije krenuli smo na jednodnevni  izlet u Župu sv. Spasa – Mejaši u Splitu te u svetište Čudotvorne Gospe Sinjske.


Na polasku iz Metkovića u Split, kiša nas je pozdravljala i blagoslivljala svojim obilnim kapima. Prošavši vrgorački kraj i sunce nam je se nasmješilo i svojim nas sunčanim zrakama pratilo do našeg prvog odredišta – Župe sv. Spasa Mejaši. Zašto nam je ovo bilo prvo odredište?

Naime, u ovoj župi je se održao godišnji susret Prijatelja Malog Isusa. Na susretu  su sudjelovale župe iz Splitsko – makarske nadbiskupije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Mi članovi dječjeg zbora Župe sv. Ilije i naši susjedi iz Župe sv. Nikole smo predstavljali Neretvansku dolinu.

Susret je započeo molitvom krunice Malom Isusu a svatko je imao prigodu i za svetu ispovijed. Svetu misu je predvodio don Ante Mateljan, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Nakon duhovne okrepe, uslijedila je tjelesna okrepa u kripti crkve. Župnik don Anđelko Dukić sa svojim župljanima za sve goste je organizirao zakusku. Grupa mladih pri Uredu za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, koja nosi naziv Hrvatsko nadzemlje, predstavila nam je svoj rad i održala prigodnu predstavu.

U poslijepodnevnim satima oprostili smo se od Župe Mejaši i krenuli u susjednu ulicu – Vukovarsku 207, u City center one Split. Imali smo dovoljno vremena da ovdje potrošimo novac i kupimo sladoled.

Naše sljedeće odredište je bilo svetište Gospe Sinjske. U Svetištu nas je dočekao fra Kristian Perković, župni vikar u ovoj župi i prošlogodišnji đakon u Župi sv. Ilije. Sjetili smo se njegove najdraže pjesme koju smo neprestance s njim pjevali na prošlogodišnjem izletu u Imotskom te ga s njom i pozdravili - Mi želimo uzdići Isusa. Fra Kristian nas je proveo kroz Svetište i upoznao s bogatom povijesti svetišta Gospe Sinjske. Zajedno smo se pomolili i upalili svijeće pred dragim likom Gospe Sinjske: za sebe, svoje roditelje i našu župu.

Nakon zajedničkog fotografiranja pozdravili smo Gospu, Sinj i našeg fra Kristiana te preko Trilja i Biska, autocestom krenuli za Metković.

Našem Metkoviću smo se vratili u večernjim satima i opet nas je kiša dočekala. Bogu hvala. Hvala Mu za ovaj dan, ljude koje smo susreli. Hvala župniku fra Petru što nam je omogućio ovaj izlet, s. Vedrani koja je bila posrednik da se ovo i ostvari te našim pratiteljima na izletu, gđi. Mariji Putici i đakonu fra Antoniu.

Lucija

  Vijesti - Sve