Izrazi sućuti zbog smrti s. Krucifikse

Izrazi sućuti zbog smrti s. Krucifikse

Subota, 24. 3. 2018.

Poštovana sestro Provincijalko!

Poštovane sestre Služavke Malog Isusa!

 Prigodom prelaska u kuću Očevu s. Krucifikse Ivelić, dugogodišnje misionarke u Ruandi, u ime svih hrvatskih misionara i misionarki, u ime svih nad/biskupijskih ravnatelja PMD i u moje osobno ime, Vama i vašim sestrama,  izražavam iskrenu kršćansku sućut i duhovnu blizinu.


Pokojna s. Krucifiksa u svom je misijskome životu, zajedno s drugim Vašim sestrama, velikodušno služila Bogu i ljudima u dragoj joj Ruandi, pružajući svima mnoge darove svoje osobnosti, svjedočeći im milinu duhovnih vrednota. Darovala je svoj život ljudima kojima je po Božjoj providnosti bila poslana.


 Ono što ju je 'tjeralo' da otiđe u misije je velika željela da bude uključena u projekt Božje ljubavi kojeg je On utkao u njezin život, a kojeg je ona radosno prepoznala. Otišla je u Božje 'nepoznato'. Izabrala biti redovnica koja riskira svoj život za Boga i za ljude i ide 'do kraja'. Otišla je da bude mučenica po onima kojima je pružala Evanđelje. U svome misijskome djelovanju 'gledala' je Isusa raspetoga u sudbinama ljudi njezine Ruande i s njima dijelila ljepotu i zanos svojeg duhovnog života. S. Krucifiksa postala je naš ponos, ponos naše Crkve! 


 Zahvalni za redovničko i misionarsko služenje, molimo za njezin vječni mir, a Gospodin, kojemu je služila, neka blagoslovi sve vas, cijelu vašu Provinciju i Družbu, i sve ljude kojima je služila, i udijeli vam duhovnu okrepu i utjehu.

Nastavimo voljeti ovaj svijet Isusovim srcem, poput naše sestre misionarke! 
 
Vlč. Antun Štefan

nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj

DRAGA MOJA S. ANEMARIE!

Jako mi je žao što nisam u mogućnosti sudjelovati na posljednjem ispraćaju naše drage s. Krucifikse,  iz tebi dobro poznatih razloga. U ime naše Provincije sudjelovat će s. Vitomira i s. Krunoslava.

Molim Gospodina da udijeli pokoj vječni našoj s. Krucifiksi koja mu je s tolikim žarom, ljubavi i predanjem služila. Svi je pamtimo kao uzornu redovnicu, radosnu plemenitu, požrtvovnu s velikim misijskim duhom kojeg je neumorno svjedočila cijelog života! Neka je Gospodin primi u svoje Kraljevstvo i nagradi je za svaku njenu žrtvu!

Tebi draga s. Anemarie i svim dragim sestrama Tvoje Provincije moja iskrena sućut, u ime svih sestara naše Provincije!

U mislima i molitvi sjedinjena sa svima vama, vaša u Malom Isusu

S. Maria-Ana Kustura, provicijska glavarica


Cijenjena sestra Anamarija,

povodom smrti drage sestre Krucifikse Ivelić izražavam Vama, Vašoj zajednici kao i obitelji nezaboravne pokojnice iskrenu sućut. Izraze sućuti prate i molitve za dragu pokojnicu.

Dugo je radila i izgarala za Boga i Crkvu, za misije i svoju zajednicu, za čovjeka, posebno ranjenoga i u nevolji. Svojim životom svjedočila je veliku životnu radost i predanost u radu, upućivala nas da u vjeri volimo put koji nam je dobri Bog oduvijek zacrtao. Bila je odraz Božje blizine koju je prenosila i na druge. Sa zahvalnošću i ljubavlju nosim najljepše uspomene na njezin život, rad  i njezinu dobrotu, posebno iz vremena kada  se gradio dom za djecu i odrasle sa smetnjama u razvoju u Solinu i kada je posjetila  Hrvatsku katoličku župu u Sindelfingenu te potaknula vjernike da budu darežljivi i ugrade svoj kamenčić u to zdanje.Tko može opisati njezinu radost kada je dom velikodušnošću brojnih darovatelja,žrtvom sestara i njezinim angažmanom bio završen.

Uskrsli Gospodin kojemu je vjerno i radosno služila neka je milostivo primi i ispuni svojim svjetlom mira i radošću u zajedništvu svetih

S poštovanjem

fra Marinko Vukman

Hrvatska katolička župa München

Poštovane  časne sestre!

Primite molim Vas, u vašoj tuzi za preminulom s. Krucifiksom izraze moje kršćanske sućuti. Molim Gospodina da joj daruje  radost života vječnoga, a vama utjehu u nadi.

Kuzma Kovačić s obitelji

 

  Vijesti - Sve