“Ja sam takav kakav jesam”

“Ja sam takav kakav jesam”

Nedelja, 9. 10. 2022.

U subotu, 8.listopada 2022., na Stadlerov dan, u samostanu Antunovac Zagreb, Nova Ves održan je susret animatora Prijatelja Malog Isusa Zagrebačke provincije.

Susret je vodila nova pročelnica s. Zrinka Šutalo, a na susretu se zahvalila svojoj prethodnici, s. Kristini Maslać, na svom uloženom znanju, trudu, vremenu koji su oplemenili rad Prijatelja Malog Isusa, te nam pomogli u daljnjem radu.  Na susretu su također sudjelovale i s. Jelena Burić i s. Monika Maslać. Želimo s. Kristini Božjeg blagoslova na novim obavezama, a s. Zrinki veliku dobrodošlicu i neka ju prati Mali Isus u radu s nama Prijateljima Malog Isusa.

U sklopu susreta imali smo i gosta predavača patera Danijela Čolu, OCD iz Hrvatske karmelske provincije sv. Josipa., koji je također i vojni kapelan za hrvatsko zrakoplovstvo. Nagovor je bio na temu „Ja sam takav kakav jesam“. Pater Čolo se u svom nagovoru obraćao svima nama, kao članovima obitelji, molitvene grupe ili pak u svakodnevnom poslu i životu. Pred predavačem su se nalazili papirići sa različitim pridjevima….dobar, smiren, pobožan, tužan, ljut…Sve su to osobine koje nosimo u sebi, koje su dio nas i ako uistinu želimo biti bolji okolini, trebamo prihvatiti sve ljudske slabosti, one koje su u nama izmijeniti, i pokušati razumjeti tuđe, prihvatiti ljude takvi kakvi jesu. Popraviti sebe, da bi bili uzor drugima da se zapitaju da li i oni sami kod sebe mogu nešto izmijeniti. Trebamo biti ponizni pred Bogom, jer Bog u nama gleda svojeg Sina, ali također se i odreći lažnih poniznosti, koje nam se kao zamka često provlače kroz život. Ne dozvoliti sami sebi da živimo u mržnji, jer to je pakao već ovdje na zemlji. Nakon nagovora imali smo malu radionicu, gdje smo također u grupnom razgovoru dotakli neke teme i pitanja o međuljudskim odnosima iz svakodnevnog života.

U kapeli, predmoljenjem krunice Malog Isusa, pripremili smo se i sabrali za euharistijsko slavlje, koje je također predvodio pater Čolo, te slavlje završio molitvom za duhovna zvanja.

Za vrijeme ručka i stanke pridružila sam se i poglavarica Zagrebačke provincije s. Emanuela Pečnik, te s nama podijelila  radost susreta. Popodnevni dio susreta bio je u radnom ozračju, prisjetili smo se važnih događaja iz prethodnog razdoblja. Prisjetili smo se godišnjeg susreta u Samoboru, te ovim putem želimo još jednom zahvaliti sestrama na organizaciji i PMI Samobor na svemu što su učinili za nas, jer smo se u svakom trenutku, na svakom koraku osjećali blagoslovljeno i dobrodošlo. Predana su godišnja izvješća, te smo upoznati s pastoralnim, karitativnim, edukacijskim i hodočasničkim planovima za period pred nama.

Posebno smo bili sretni jer su nam se pridružile nove animatorice Ditka iz Pitomače, Damira iz Zagreba i Kristina iz Samobora

Susret je završio kako to uvijek i bude, s veseljem i izmjenom iskustva hodočasnika prve skupine koji su se vratili iz Boke Kotorske i onih koji idu u drugoj skupini, a koje je organizirao vlč. Tomislav Kralj, duhovnik Prijatelja Malog Isusa.

 

Živio Mali Isus – uvijek u našim srcima!

 

Sandra Šulj,

animator PMI Zagreb, Nova ves

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve