„Talita, cum“ Društvo PMI-a , idemo u Jeruzalem

„Talita, cum“ Društvo PMI-a , idemo u Jeruzalem

Nedelja, 9. 10. 2022.

Na dan sluge Božjeg Josipa Stadlera   8.listopada 2022. organiziran je radni i  duhovni susret  provincijskog vijeća Društva Prijatelja Maloga Isusa ( Društva PMI-a) u samostanu sv. Ane u Splitu. Program je je vodila s. Dolores Brkić pročelnica Društva PMI-a u dogovoru sa  provincijskom glavaricom s. Terezijom Pervan. Na prijedlog Pročelnice pozvana su oba vijeća:


Provincijsko vijeće Društva PMI-a:

s. M. Dolores Brkić – pročelnica  (Svetište Pojišan i grad Split)

s. M. Eduarda Marić, ( Omiš )

s. M. Rebeka Batarelo ( Solin )

s. M. Danijela Mihić ( Pučišća, o. Brač)

s. M. Marijana Cvitanović ( Metković )

s. M. Antonija Čobanov ( Vrgorac )

Šire vijeće Društva PMI-a ; ostale sestre koje rade sa grupama Društva PMI-a:

s. M. Ane Marie Radan ( Livno, BiH )

s. M. Danka Žaper ( Šestanovac i Katuni – Kreševo )

s. M. Amabilis Vukman ( Jesenice )

s. M. Vesna Mateljan ( Vrgorac )

s. M. Marcela Žolo ( Dugopolje )

s. M. Vlasta Tadić ( Sutivan, o. Brač )

s. M. Marijanka Dominiković ( Opuzen )

Po dolasku uz srdačne pozdrave i osvježenje iznenadio nas je posjetom naš podupiratelj gosp. Ante Mihić, brat naše s.  Danijele iz Sali sa Dugog otoka gdje su pastoralno djelovale naše sestre. Zahvalio je sestrama na razdoblju koje su sestre utkale u župu Sali i doprinos duhovnoj snazi koju je svaka utkala u vremeplovu djelovanja.

Tijek rada započeli smo molitvom Malom Isusu zagovorom Majke Božje i sluge Božjeg Josipa Stadlera. Nastavak susreta odvijao se u dvorani na kojem je sudjelovala Provincijalka s. Terezija Pervan, s. Maneta Mijoč i pristigle sestre vijeća Društva PMI-a ( neke nazovimo opravdano odsutne ).

Budući da nam je pročelnica u pozivu napisala da ćemo ići u Jeruzalem…čekali smo informacije o hodočašću… To je bio njezin motivacijski „trik“ . Međutim uvodom u rad, možemo reći meditacijom, mi smo zaista krenuli u Jeruzalem. Posjetila nas pročelnica o svrsi i razlozima hodočašća Izraela o blagdanu Pashe u Jeruzalem… Mi smo PMI-a u novom gradu Jeruzalemu – Crkvi, kao novo proljeće, cvasti nam je , osvježavati, obnavljati…Ono što je zamrlo, uspavano neka pomoću milosti Malog Isusa zagovorom naših svetaca, Majke Božje i našeg sluge Božjeg Josipa Stadlera ustane Isusovom riječju: TALITA, KUM DRUŠTVO PMI-a. Spomenute su i župe koje su stagnirale. To Mali Isus ne želi. Ustani ti što spavaš( Ef 5, 14 ) Lajt motiv koji nas je kroz  sve točke programa vodio stalno je bio; Talita – ustani i zaživi, živi djelujući po Statutu predano i bez straha , sa srcem, vjerom . Planiran je okvirni program molitvenog, karitativog, misijskog, hodočasničkog i edukacijskog karaktera ono što je i bit Društva. Izrečene su poneke tehničke nemogućnosti ali i mogućnosti. Također je naglašena misao da se sva naša vijeća isprepleću i BITNO je njegovati suradnju… Dogovorili smo sa Animatorima malo i do Betlehema…. Evo uskoro na blagdan sv. Ivana Pavla II …

Bogu hvala  SVIMA za ovaj dogođeni dan kao i  predstojnici pov. zamjenici s. Brigiti Rojnica sa sestrama, koje su nam s puno radosti priredile ručak. Nešto smo zapisali fotografijom ali vjerujem puno više u srcu za blagoslovljen rad. Reče pročelnica na koncu : SVOJOM POSTOJANAŠĆU ćemo se spasiti( Dj 42)

Nazočna sestra vjeća PMI-a. s. D   

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve