Jačati motivaciju i djelovanje u srcu Crkve

Jačati motivaciju i djelovanje u srcu Crkve

Srijeda, 29. 1. 2020.

Animatori Društva Prijatelja Maloga Isusa splitske provincije održali su svoj edukativno – duhovni susret dana 25. siječnja 2020. godine. Rad se odvijao u  pastoralnim prostorijama samostana oo. kapucina i svetišta Gospe od Pojišana. Organizacijom i radom animirala je s. Dolores Brkić, pročelnica Društva PMI-a. 


Nazočna je bila po prvi put s nama  i nova provincijalna glavarica s. Terezija Pervan koja je toplim riječima zahvalila pročelnici, sestrama iz vijeća DPMI- a i  voditeljicama. Biranim riječima zahvalila je svim PMI-a kao i župniku fra žarku Lučić na podršci.

Susret je započeo molitvom i pjesmom u crkvi uz jaslice koje je izradio član PMI-a gosp. Vice Tadić. Bio je znakoviti dan: 25. u mjesecu dan Maloga Isusa, uz Stadlerov 177. rođendan, završetak molitve za sjedinjenje kršćana, Gospino svetište uz jaslice Maloga Isusa…

Nastavili smo rad u dvorani gdje nas je pročelnica uvela u bit zahvale i slavlja odnosno obilježavanja 25. godina djelovanja i postojanja Društva PMI- a kroz geslo: „ Učinite sve što vam kaže“. Svojim motivacijskim iskustvenim govorom potaknula nas je na naše još zauzetije djelovanje kao Prijatelji Malog Isusa i  širenje Kraljevstva Božjeg u srcu Crkve, počevši od obitelj, zajednice, župe, Crkve.  Dobili smo detaljno informacije o Jubilarnom hodočašću u Prag, zajedničkom godišnjem susretu PMI iz cijele Družbe, i drugim molitveno – karitativnim aktivnostima. Posebno smo razgovarali  o nastavku  projekta našeg srca za Haiti, odnosno donaciji za gradnju kapelice što je dar Društva PMI-a i podupiratelja za ovaj srebreni jubilej.

U daljnjem tijeku razgovarali smo o raznim situacijama u radu i djelovanju, podsvjestili  bitne stvari ali neke su bile izrečene kao primjer dobre prakse. Pri svršetku rada provincijska glavarica s. M. Terezija, udijelila nam je mali znak pažnje. Službeni dio završili smo molitvom Malom Isusu i Gospi.

Nastavili smo za obiteljskim stolom u drugoj dvorani u radosnom druženju gdje nam se pridružio župnik fra Žarko Lučić. Pohvalo se izrazio o sestrama Služavkama Malog Isusa, Društvu Prijatelja Maloga Isusa, a sestru Dolores istaknuo kao marljivu voditeljicu i suradnicu te na svemu zahvalio što činimo za misije.

Na koncu zahvalni smo Malom Isusu, nebeskoj Majci Mariji, sluzi Božjem Josipu Stadleru, provincijskoj glavarici s. Tereziji,  pročelnici s. Dolores, župniku fra Žarku, Animatoricama domaćinima sa Pojišana; gđi Zrinki Ančić članici pri Vrhovnoj upravi Društva, Ankici Kaćunić, Dijani Marević i Meri Ribičić. Po zagovoru naših slugu Božjih, blaženika i svetaca koji su posebno štovali Dijete Isusa, neka budemo svi obdareni milostima biti jasno svijetlo i sol ove zemlje.  

 Vesna Mamić – PMI-a      

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve