Jesenska molitvena kampanja za život i Marijanska procesija u Splitu

Jesenska molitvena kampanja za život i Marijanska procesija u Splitu

Ponedjeljak, 3. 10. 2022.

Molitveno bdijenje inicijative 40 dana za život započelo je 28.rujna i biti će do 6.studenog 2022 u 38 hrvatskih gradova na 40 mjesta molitvenog mirnog bdijenja. Zaštitnik ove kampanje je sv. Josip.


U Splitu se moli pred bolnicom( novo rodilište) i pred poliklinikom Cito.  Uz nakane svake kampanje za očuvanje života, iscijeljivanje rana roditelja, obraćenje liječnika i medicinskog osoblja, ove jeseni posebno se moli i za udomljavanje nezbrinute djece. Svaka dosadašnja pa i ova kampanja počela je blagoslovom pred bolnicom. Marijanskom procesijom od bolnice i svečano pjevajući  krunicu sa likom Gospe kretala se ulicama grada do svetišta Gospe od Pojišana gdje je služena sv. Misa  za uspjeh i blagoslov kampanje. Misionar sa Magadaskara don Renato Mrčela u propovijedi je naglasio veliku važnost borbe za spas nerođenih i to molitvom , postom i osvješćivanjem lokalne zajednice. Voditeljica Marija Kulazo Šošić i Sanja Baraba pozvala su da što više ljudi sudjeluje. Gospođa Marija Zelić dala je predivno svjedočanstvo kako je uz svoju biološku djecu ona i suprug udomili dvije djevojčice te na taj način spalili im život. To je ujedno bio poticaj i drugima.  

Na ovoj procesiji i sv. Misi sudjelovali smo i mi članovi Društva Prijatelja Maloga Isusa ( Društva PMI-a) sa s. Dolores Brkić pročelnicom Društva PMI za splitsku provinciju. Pročelnica je pomogla i pri organizaciji koliko je bilo potrebno.

  Nastavljamo svakodnevno sudjelovati u dnevnom rasporedu  bdijenja Inicijative moliti po onoj ljudskoj, kršćanskoj ali i po Statutu Društva koji nas potiče na kulturu života. U srcima nam  odzvanja biblijska misao:  „Živimo dostojno poziva na koji smo pozvani“

Na koncu  gđa Šošić kao i gđica Baraba zahvalile  su  oo. Kapucinima  voditeljima ovog Marijanskog svetišta na suradnji i otvorenosti. 

 PMI-a Pojišan - SPLIT

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve