Kao Marija da Te ljubim

Kao Marija da Te ljubim

Srijeda, 31. 5. 2017.

{image:3:medium}Gledajući s ljubavlju u Marijin lik  i meditirajući snagu Duha svetoga po kojoj u srcu Gospodnje službenice nastaje novi svijet spašenih, časna majka Radoslava Radek,  vrhovna glavarica Družbe  je u svečanoj dvorani Blagovijesti otvorila naš XV. redoviti provincijski kapitul. Sestra M. Admirata Lučić, je u ime dosadašnje uprave i u svoje osobno ime izreka  tople riječi zahvalnosti za sve i svima koji su svojim zalaganjem doprinijeli pozitivnom rastu Božjega djela u našoj provinciji. Naglasila je kako je naše poslanje znak stvarne Božje brige za spasenje duša za koje  je sluga Božji Josip Stadler uložio sve što je znao i mogao. 

Časna majka je kazala kako je pred nama važan i svet zadatak i kako mu pristupamo sa svom ozbiljnošću. Zapazila je datost prema kojoj smo i mi u istom duhovskom vremenu sabrani u dvorani kao nekoć Marija i Apostoli. Oni su zajedno molili prvu devetnicu Duhu svetom kako svjedoči sveti A. Ligori. Tako i mi. Ovdje zazivom snagu Duha svetoga da oplodi naše molitve i djela i da Družbi dadne novi zamah radosnoga služenja po karizmi ljubavi koja  izgara, grije  i svijetli.
U nastavku rada sestra Kristina Adžamić, je upoznala sestre Kapitularke o redoslijedu rada, o pravilniku Kapitula nakon čega smo izabrale tijela Kapitula, odredile zadatke.
Svima koji nas pratite upućujemo sestrinske pozdrave i dalje se preporučamo u vaše svete molitve.
sestra M. Kristina Adžamić
tajnica kapitula
  Vijesti - Sve