Kao Marija da ti služim

Kao Marija da ti služim

Utorak, 30. 5. 2017.

{image:3:medium}Danas je utorak,  30. 5. 2017., i  mi nastavljamo hod s Marijom. Gledamo je očima vjere i ispitujemo  njezine oblike služenja Isusu. Sve nas u duhovnome centru Kuća Navještenja u Gromiljaku, podjeća na Marijin DA, a voditelj duhovne obnove fra Josip Blažević nam  otkriva Marijinu ljepotu  kako su je vidjeli najmlađi sveci  u Fatimi,  sveti Franjo u Asizu, svetac naših dana Ivan Pavao II, te svećenik Pio Polonijo.

Kapitul je vrijeme pitanja: što Duh Sveti po nama želi dati Crkvi? Što  treba mijenjati, poboljšati? Kako  danas ljudima govori o Bogu? Koliko je taj govor prisutan u tradiciji, obitlji, ... Znamo li prenijeti svijetu vlastito iskustvo Svetoga? Što Služavke Maloga Isusa mogu ponuditi današnjem čovjeku i svijetu? U čemu je osobitost, jedinstvenost karizme  sestara Služavki Maloga Isusa?
Na spomenutu temu sestre su razgovarale u skupinama prije podne te u zajedničkom susretu razmijenile gledišta. Kao specifičnost sestara Služavki Maloga Isusa sestre vide karizmu služenja u Crkvi i svijetu kao odgovor na patnje i potrebe konkretnog čovjeka. Zapaženo je da ljudi na područjima gdje djelujemo trebaju sve više duhovne pomoći, ... U odgovorima na situacija života današnjeg čovjeka i naših snaga potrebno je napraviti prioritete u duhovnosti i u karizmi. U svemu tome ne smije se zanemariti osoba i njezina cjelovitost. Današnji trenutak traži od redovnice više da bude duhovna sestra, majka, Kristova zaručnica... pa tek onda djelatnica u karizmi. Ljudima današnjice sestre mogu ponuditi osobnu vjeru, zdravu duhovnost, molitveni život koji duhovno osnažuje, ... Sve to zahtijeva stalnu osobnu izgrađenu i cjelovitu osobu sestru redovnicu. Uz to treba otkrivati potrebe mjesne Crkve i za njih moliti.
U životu našeg Utemeljitelja imamo primjer misijskog žara za spasenje duša. Iz toga  žara se rodila naša zajendica. Sestre SMI imaju duhovno blago koje same trebaju otkriti i podariti ga ljudima. Sveta misa je snaga za veliko djelo služenja Kristu. Mali Isus je utjelovljenja ljubav koja je došla na ovaj svijet. To je i zadatak svake sestre SMI, u tome je Marija uzor i pratnja svakoj sestri.
Odusevile smo se Isusovom prispodobom  o radnicima u vinogradu, onih prve i posljednje ure. Pozvane smo  na osobno ostvarenje u duhovnome majčinstvu,  a Marija nam je učuteljica služenja, ... Služiti kao Marija je veliko. Ono je  sveto služenje koje usrećuje , te potiče na trajni i pažljivi pogled na Isusa. Neka Marija u tome pomogne svakoj sestri, kako često molimo i pjevamo: Kao Marija da Ti služim, da Ti predam život svoj...
Molimo vas, pratite nas svojom molitvom

s. M. Kristina Adžamić 

  Vijesti - Sve