KARDINAL VINKO PULJIĆ POSJETIO SESTRE I NOVAKINJE NA KRALJEVCU

KARDINAL VINKO PULJIĆ POSJETIO SESTRE I NOVAKINJE NA KRALJEVCU

Četvrtak, 4. 5. 2017.

U četvrtak, 4. svibnja 2017. godine u samostanu Betlehem na Kraljevcu vladalo je posebno radosno ozračje. Svi su bili uzbuđeni, osobito novakinje, s. M. Nikolina Džavić i s. M. Pia Pilić koje su sa velikom radošću iščekivale dolazak uzoritog Vinka kardinala Puljića, nadbiskupa i metropolitu vrhbosanskog. Nakon večernje molitve, sve su se sestre okupile ispred samostanske kapele i u špaliru dočekale dragog gosta, koji je stigao u pratnji svoga tajnika, vlč. Bojana Ivešića, te naše vrhovne glavarice, s. M. Radoslave Radek i vrhovne tajnice, s. M. Ana Marije Kesten. Uslijedilo je srdačno pozdravljanje i zajedničko fotografiranje, kako bi se zabilježio ovaj divni događaj.


Odmah po ulasku u samostan Betlehem, uzoriti Kardinal je posjetio s. M. Hilariju Posavec, koja je dugo godina požrtvovno služila u vrhbosanskoj Nadbiskupiji. U 18:00 sati uzoriti Vinko kardinal Puljić predslavio je misno slavlje u koncelebraciji s tajnikom vlč. Bojanom Ivešićem i samostanskog duhovnika, vlč. Josipom Radeljom. Tijekom sv. Mise Kardinal je izrazio osobitu radost zbog svog prvog pohoda sestrama Služavkama Malog Isusa na Kraljevcu. U svojoj propovjedi se prisjetio vrijednih i požrtvovnih pokojnih sestara koje su svoj život nesebično darovale onima koje im je Božja Providnost stavila na put. Potaknuo je sve sestre da čuvaju vrijednu duhovnu baštinu našeg Utemeljitelja dr. Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog Nadbiskupa i naših prvih sestara, te upozorio na opasnost današnjeg vremena, na kulturu „uživanja“ i nesposobnosti za žrtvu i trpljenje. Naglasio je da nema radosti bez trpljenja i žrtve. „Tko se ne zna žrtvovati , ne zna se ni radovati!“, rekao je uzoriti Kardinal.

Nakon Euharistijskog slavlja, uslijedilo je veselo druženje kod obiteljskog stola u blagovaoni. Prije odlaska Kardinal Puljić je prošetao predivnim kraljevečkim parkom i posjetio Dom za starije i nemoćne osobe, te s time razveselio sve ukućane.

Sestre su radosna srca ispratile uzoritog Kardinala Vinka Puljića i njegovu pratnju, te mu obećale pratiti ga svojim molitvama. Zahvaljujemo Gospodinu na ovom divnom susretu koji će još dugo ostati zabilježen u našim srcima. 

  Vijesti - Sve