Klanjanje za mlade “Pred Presvetim oltarskim sakramentom  sa slugom Božjim Josipom Stadlerom”

Klanjanje za mlade “Pred Presvetim oltarskim sakramentom sa slugom Božjim Josipom Stadlerom”

Subota, 3. 2. 2018.

U ponedjeljak, 29. siječnja 2018. godine, u Župi Gospe od Otoka u Solinu, u sklopu redovitih molitvenih susreta za mlade koji se održavaju svakog ponedjeljka u crkvi, s početkom u 20 i 30 sati, u dogovoru sa župnikom don Rankom Vidovićem, upriličeno je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Klanjanje je pripremila s. M. Marina Mužinić, zajedno sa sestrama juniorkama s. M. Antoniom Čobanov i s. M. Faustinom Zemunik. U klanjanju Gospodinu bile su još i s. M. Martina Grmoja i s. M. Rebeka Batarelo.


Posebnost je ovog klanjanja u tome što je ono bilo protkano molitvama sluge Božjega Josipa Stadlera te pojedinim zgodama iz njegova života, osobito onim koje izražavaju njegovu pobožnost i ljubav prema euharistijskom Isusu. Na osobit je način povod ovakvom molitvenom susretu  i davanju hvale i slave Gospodinu i Spasitelju, bila otvorena jubilarna Stadlerova godina u kojoj mi, sestre Služavke Maloga Isusa, slavimo i obilježavamo 175 godina od rođenja i krštenja oca Utemeljitelja, 150 godina njegova posvećenja za svećenika i 100 godina od njegove smrti. Na taj način želja je bila približiti mladima lik i duhovnost našeg oca Utemeljitelja, sluge Božjega Josipa Stadlera. 

Velik broj mladih koji su bili okupljeni na klanjanju, kroz tekstove, u tišini i u pjesmi uz gitaru, izlijevali su svoja srca, svoje potrebe i zahvale pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Svo vrijeme bila je i prigoda za svetu ispovijed. Na samom kraju, mladi su pisali svoje osobne molitve i predavali ih Gospodinu dolazeći pred oltar i pred Presveto. Ondje su bile dvije košarice, u jednu su ostavljali molitve, a iz druge izvlačili papiriće na kojima su bili citati iz Svetoga Pisma. Činili su to predano, mirno i dostojanstveno, jedno za drugim. Osjećalo se duboko molitveno ozračje. Klanjanje su pjesmom uz gitaru animirale prisutne sestre Služavke Maloga Isusa. Po završetku klanjanja, nakon blagoslova s Presvetim koje je udijelio župnik don Ranko, mladi su dobili sličice s molitvom sluzi Božjem Josipu Stadleru, te su svi bili pozvani na druženje i kolače u župnu dvoranu gdje se susret nastavio u radosnom zajedništvu. 

s. M. Marina Mužinić 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve