Klanjanje s Papom

Klanjanje s Papom

Nedelja, 2. 6. 2013.

Papa Franjo predvodio je Euharistijsko klanjanje u Bazilici sv. Petra u Vaticanu 2. 6. 2013. u 17 sati po rimskom vremenu, a pridružili su mu se vjernici okupljeni u svojim župama diljem svijeta. U svetištu Gospe od Pojišana u Splitu, klanjanje je predvodio gvardijan samostana oo. Kapucina i članovi FSR među kojima i Ana Marija Durdov PMI-a. Među vjernicima bila je grupa PMI-a, te mi, sestre iz samostana Malog Isusa na Bačvicama s područja ove župe, s. Leona Leventić i s. Dolores Brkić.


Zadivljujuća je činjenica da milijuni katolika po cijelom svijetu mole i adoriraju u isto vrijeme za Crkvu i nakane sv. Oca.

S dubokom zahvalnošću zahvaljujemo sv. Ocu za ovu milosnu prigodu. Euharistijsko klanjanje je izvanredna prilika da se podsjetimo kako je u Presvetoj Euharistiji Isus trajno za nas prisutan.

Milost nas je sigurno sve zajedno osnažila u ovoj Godini Vjere.

Jedan mali šestogodišnji dječak, krsnim imenom Ivan Pavao Durdov, a rado ističe da je i on PMI-a kao njegova mama, spontano je izišao pred oltar i molio na mikrofon za: obitelj, Crkvu, Papu, svećenike, bolesnike, djecu, PMI-a i časne. Sve nazočne je dirnuo u srce ali i potakao.

Vjerujemo da je Isus ˝dobro čuo˝ i ˝razumio˝.

s. Dolores Brkić

  Vijesti - Sve