Duhovno-edukativna formacija za animatore i Prijatelje Malog Isusa

Duhovno-edukativna formacija za animatore i Prijatelje Malog Isusa

Nedelja, 2. 6. 2013.

Od 31. svibnja do 2. lipnja u kući „Navještenja na Gromiljaku  održan je trodnevni susret na temu „Hodimo u Vjeri“na kojem je sudjelovalo 32 maladih – PMI. Susret  je predvodio don Anto Aždamić salezijanac iz Žepča. Sve je započelo  poslijepodne 31. svibnja okupljanjem 32 sudionika iz raznih župa: Neum, Prozor, Vitez, Busovača, Potkraj, Gromiljak, Žabljak, Bisrica kod Žepča i Maglaja.


Susret je počeo uvodnim riječima i pozdravom dobrodošlice sestre Ružice Ivić Pročelnice Društva PMI. Predstavila je voditelja i animatora ovog susreta te svoju Družbu SMI i ulogu Kuće „Navještenja“ na ovim prostorima. „Svi smo dužni po svom kršćanskom pozivu navještati jedni drugima Riječ Božju i širiti je poput Marije, koja je pohitjela u Gorje noseći Isusa  svojoj rođakinji  Elizabeti“ Rekla je s. Ružica. Nakon međusobnog upoznavanja kroz igru uslijedila je molitva krunice i prvi dio filma o „Don Bosku“. 

Drugi dan je započeo s zajedničkom molitvom u kapelici, te nakon doručka i  predavanje, zajedničke radionice i plenum. Kroz predavanja don. Anto nam je iznio primjere iz života svetaca, kakav utjecaj imaju na naš život i kako ih možemo slijediti u Vjeri. Uz svetog Ivana don Boska i još neke svece predstavio nam je najmlađeg sveca u crkvi sv. Dominika Savija koji umire u 15 g života i rekavši: „Radije umrijeti nego sagriješiti, Ispovijedat ću se često i ići na pričest, slavit ću svečano blagdane i moji će prijatelji biti Isus i Marija“ to je idealan primjer današnjim mladima i nije ga nemoguće slijediti rekao je don. Anto.

Poslije zajedničkog ručka uz kratki odmor uslijedilo je predavanje o Milosrdnom Ocu koji nas ljubi i prihvaća nas onakvima kakvi jesmo. Razgovori  o ulozi svetaca, njihovo značenje i  utjecaju  na naš život uz Milosrdno srce Oca koji nam prašta uvelike nam je pripomoglo pripremiti se za  ispovijed i sv. Misu. Nakon večere, zajednički plenum i radinice uz igru po skupinama, i poticaj za svakog učesnika za izgradnju pojedinačne inovativnosti i kreativnosti, u izradnji njegove osobnosti. Prije polaska na noćni odmor imali smo meditativnu molitvu klanjanja u kapelici.

Treći dan, je isto tako započeo kratkom molitvom prije doručka. Poslije prikazivanja drugog dijela filma, imali smo pojedinačni ostvrt i na cjelokupni susret. Svečanom nedjeljnom sv. Euharistijom i ručkom, uz zahvalu Bogu i sestrama SMI, uputili smo se svojim domovima ispunjeni Duhom Svetim i Isusom Kristom, te spoznajom o istinskim kršćanskim vrednotama.

Prijatelji Malog Isusa 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve