Koraci nade i  milosrdne ljubavi

Koraci nade i milosrdne ljubavi

Subota, 26. 12. 2015.

„ Teče, teče jedan slap, što u njem znači moja mala kap ?...“ pjevao je veliki pjesnik Dobriša Cesarić. Isus nam je poručio „ i čaša hladne vode pružena potrebnome biti će nagrađena…“ Papa Franjo u  tekstu za otvorenje  Godine Milosrđa kaže:“Otvorimo svoje oči da vidimo bijedu ovoga svijeta…“ Isus nam neprestano  posvješćuje u svojoj Riječi: „u svakom tom najmanjem prisutan sam ja –Isus Krist .


Kroz vrijeme Došašća nakon misijske prodajne izložbe PMI-a imali su darovano vrijeme za korake ljubavi i nade za bližnje... Poslanje je to svih, kako sestara tako i naših PMI-a. Mladi prijatelji iz Druge gimnazije – Split, pohitali su u dom Lovret da dekoracijama razvesele štićenike doma i svojom mladošću pronose radost i nadu…Druga skupina kreativnih mladih izrađivala je sa volonterima  splitske udruge MOST koja brine o beskućnicima, božićne čestitke  te su razveselili njih i djecu bez roditelja u domu Maestral . Mnogi su bili uključeni u akciju „za 1000 radosti“ hrvatskog karitasa kroz poruke: zagrli   svijet darovitošću, nadom, odanošću, slavljem, služenjem, osmjehom, opraštanjem, zahvalnošću, marljivošću, strpljivošću… Kroz geslo - Imaj srce sluge Božjega Josipa Stadlera - cijela škola se uključila u prikupljanju donacije za liječenje male Lane u Austriji. I koraci su htjeli još dalje  nositi nadu iz ljubavi prema Isusovim riječima. Na Badnjak „mala kap pjevača“ iz Druge gimnazije pjevala je Misu Bdijenja (kao Polnoćku) u 17 sati štićenicima doma Lovret. Posebno ih je razveselio i raznježio svojim glasom PMI-a prof. Ivan Bošnjak. Nakon sv. Mise pošli smo u svaku sobu doma  pjevajući božićne pjesme ,dijelili prigodne poklone koje je pripremila uprava doma. Iako su svi putem ozvučenja pratili sv. Misu oni koji nisu mogli biti u kapeli, ovakvom osobnom pohodu vidno su se razveselili. Kako mali koraci nose puno nade i mala kap ljubavi čini čuda!!!

Naši Prijatelji Maloga Isusa u svojim sredinama  naše provincije gdje aktivno djeluju, zaista su prepoznati kao jedna  nova nada  ljubavi prema Malome Isusu, odražavajući Njegovo lice milosrđa. I za nas sestre Služavke to je blagoslov. Na nama je svima odgovornost i šansa da taj blagoslov  hoćemo i znamo primiti.

 s. Dolores Brkić  

  Vijesti - Sve