Pod okriljem Svete Obitelji

Pod okriljem Svete Obitelji

Nedelja, 27. 12. 2015.

Josipe i majko čista,

Kriste Bože i Djevin Sine!

S vaše kuće našem domu

Svijetlo Božje neka sine.

( iz Himna jutarnje Sv. Obitelj)


Na dan Svete Obitelji, 27. prosinca 2015., slavili smo patron našega centra u Mostaru. Tom prigodom doživjele smo posebnu milost da nam je na taj dan biskup Ratko Perić uz koncelebraciju direktora Caritasa - don Ante Tonče Komadine i tajnika biskupa - don Marina Skendera, predslavio euharistijsko slavlje. Svetu Misu slavili smo na stacionarnom odijelu našeg centra uz prisustvo štićenika i djece koje borave na odijelu. Radost s nama dijelile su i sestre iz samostana Egipat koje su došle s nama moliti zagovor Svete Obitelji.

Biskup Ratko u propovijedi je istaknuo kako je Bog stvorio čovjeka savršena i gotova. Iz njega je „iščupao“ ženu. Ali onda se grijehom sve to pokvarilo. Zatim je Bog krenuo od nule. Rekao je čovjeku da neće ići sam, da će i On ići s njim. Tako se rodio Krist koji je pred Bogom i ljudima rastao u mudrosti, dobi i milosti, pokazujući primjer života svete obitelji. Mi trebamo biti jedni drugima na pomoć i korist i u ovom centru živjeti kao Sv. Obitelj, zaključio je biskup Ratko.

Završetkom sv. Mise i najvažnijeg dijela našega okupljenja, okupili smo se oko obiteljskog stola u blagovaonici sestarskog samostana. Ozračje u koje smo proveli vrijeme, odisao je zajedništvom, spontanošću i radošću koje je nastavljeno u poslijepodnevnim satima. Obogaćeni susretom i ispunjeni radošću, molimo da sveta Obitelj nastavi štititi svoje ukućane kako bi bili pravi primjer življenja svetosti obiteljskog doma.  

 

sestre Stana Matić i Ana Prkić
iz zajednice Sv. Obitelji 

  Vijesti - Sve