Proslava blagdana Sv. Obitelji

Proslava blagdana Sv. Obitelji

Utorak, 29. 12. 2015.

Blagdan „Sv. Obitelji“ u našem samostanu u Dubrovniku, koji je posvećen sv. Obitelji,  svečano smo proslavile u nedjelju, 27. prosinca 2015.,  sa sv. Misom u 9,30 sati, koju je predslavio biskup msgr Mate Uzinić u našoj kućnoj kapeli.  Na  sv. Misi s nama sestrama iz zajednice, bile su još naše sestre  iz Mandaljene, sestre Kćeri Milosrđa  iz Biskupskog dvora i gospođe iz našeg Domu. 


 Za vrijeme misnog slavlja   sestre su pjevale  misne i božićne   pjesme,  svirala je s. Celestina Jerčić.U svojoj homiliji biskup  Mate govorio je o Svetoj Obitelji, o ulozi starih i mladih u redovničkim zajednicama, te starijim i mlađim osobama u obiteljima danas. – Istaknuo je potebu poštivanja starijih osoba. A nama sestrama rekao je, da mi redovnička obitelj  imamo u središtu Maloga Isusa. A On nam dolazi i na različite načine, kroz redovničko služenje, konkreno ovdje – briga i njega starijih gospođa u Domu.

 

Biskup je naglasio, da u redovničkim zajednicama treba izgrađivati dobre odnose, poštivati starije sestre, jer svijet nije počeo s mladima, nego se oni nadograđuju na ono što su stariji napravili,  treba poštivati i mlade sestre i dati im prostora. – A mlade sestre  imaju snagu da nešto mijenjaju, unijeti novost koja je potrebna, da se održi redovnička karizma živom, u pomalo već ustaljenom načinu života. - Naš utemeljitelj Stadler  znao je  reći: „Da mi više na Duha Svetoga i njegove darove mislimo, kud i kamo više bismo napredovali u duhovnom životu“ (Izreke sluge Božjega J. Stadlera, str.21.).

Kapela našeg samostana na današnji blagdan „Sv. Obitelji“, postala je jubilejska crkva s mogućnošću jubilejskog oprosta. - Tako smo mi sestre dobile i oprost.  - Molile smo s biskupom Matom i on nas je svih blagoslovio.

Dao Gospodin, da po zagovoru „Sv. Obitelji“ i naša zajednica, sve mi sestre, postanemo vidljiv znak Božje prisutnosti i produžena ruka za potrebe drugih!

s.Magna

  Vijesti - Sve