Božić u domu sv. Rafaela

Božić u domu sv. Rafaela

Četvrtak, 31. 12. 2015.

I ove godine radost Božića sa štićenicima doma sv. Rafael podijelili su brojni dobri ljudi, rodbina, prijatelji, dobročinitelji koji su raznim poklonima darovali štićenike. Kako i najmlađi misle na potrebite pokazali su đaci iz Osnovne škole u Rupotinama te su sa svojim učiteljima organizirali akciju i prikupili poklone za naše štićenike.


14. prosinca posjetio nas je gradonačelnik Solina Blaženko Boban sa svojim suradnicima. Nakon druženja uz pjesmu gradonačelnik je čestitao Božić i razveselio štićenike poklonima.

21. prosinca don Vinko Sanader poželio je štićenicima blagoslovljen Božić i uručio im poklone.

22. prosinca treći razred Osnovne škole Kraljice Jelene sa svojim učiteljicama družili su se sa štićenicima i zabavili ih pjesmom i recitacijama, te razveselili poklonima.

27. prosinca nadbiskup Marin Barišić u pratnji svojeg tajnika don Nikole Mikačića, župnika Ranka Vidovića i župnog vikara don Mislava Šaškora na poseban način obradovao je štićenike svojim dolaskom. Nakon kratkog druženja u kojem su štićenici željeli demonstrirati sve što znaju nadbiskup im je uručio poklone, pomolio se s njima i blagoslovio ih.

30. prosinca župnik don Ranko Vidović predvodio je misno slavlje u koncelebraciji s župnim vikarom don Mislavom Šaškorom. Ovaj put došli su u pratnji ministranata i mladih iz papa banda, koji su animirali misno slavlje, što je na poseban način oduševilo štićenike. Uslijedilo je druženje gdje su štićenici pokazali koliko vole pjesmu.  Razveselili su ih i poklonima. Pozdravili su ih uz poziv da im ponovno dođu.

Svi koji su podijelili svoje vrijeme sa štićenicima zasigurno su osjetili da su oni s njima podijelili obilje radosti i osjetili njihovu neizmjernu zahvalnost. Kratki momenti zajedništva u ljubavi raduje njihova srca i  održava živom nadu za brojna buduća vesela druženja. Svaki trenutak ostaje živ u njihovom sjećanju, a vas ne zaboravljaju jer ste uvijek u njihovim molitvama.

Sestre doma sv. Rafael

  Vijesti - Sve