Korizmena duhovna obnova Prijatelja Malog Isusa u Samoboru

Korizmena duhovna obnova Prijatelja Malog Isusa u Samoboru

Srijeda, 10. 3. 2021.

U srijedu 10. ožujka u župi sv. Anastazije u Samoboru Prijatelji Malog Isusa u malom broju okupili su se na duhovnu okrepu. Započeli smo uključivši se u veliku devetnicu sv. Josipu predmoleći krunicu i litanije sv. Josipa. Nastavili smo slavljem svete mise, nakon čega je uslijedio duhovni nagovor fra Stipe Kljajića na video projekciji u crkvi.

Zašto ja? Zašto ova bolest? Zašto njemu? Zašto sada? Često su postavljanja pitanja i izvan ovog vremena koje nameće takva razmišljanja - da je sve ovo kazna od Boga koji gleda “mlakost svojih kršćana”. Je li to stvarno tako? U svom duhovnom nagovoru fra Kljajić potrudio se rastumačiti ove tvrdnje koristeći se Svetim Pismom. Prema Starom zavjetu naši grijesi i propusti imali bi povezanosti sa bolestima koje nas pogađaju, međutim Novi zavjet otvara posve drugi pogled na čovjeka. Bez obzira na bolest ili grijeh za Isusa svaka je osoba cjelovita i nikoga ne gleda kroz prizmu njegova grijeha, slabosti. Kako ističe fra Kljajić, Isus dopušta da ga pogodi bol bolesnog, suosjeća i pokazuje supatnju kojom se približava čovjeku i nudi mu konkretnu pomoć ne osuđujući ga. Isus dolazi ozdraviti tijelo, ali i više od toga - iscijeliti duh. I mi smo pozvani u čovjeku gledati više od njegovog grijeha, bolesti, slabosti....

Poučeni Isusovim primjerom, ohrabreni riječima fra Stipe i okrijepljeni svetim sakramentima slijedimo primjer sluge Božjega Josipa Stadlera - oca siromaha.

s. Zrinka Šutalo
Prijatelji Malog Isusa Samobor

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve