Korizmena duhovna obnova

Korizmena duhovna obnova

Subota, 2. 3. 2013.

U našem današnjem vremenu mladi ljudi traže čime se hraniti, čime napuniti „duhovne baterije“. Duhovne obnove su upravo prilika da se te „baterije“ napune dobrim sadržajem. Korizmena obnova za mlade održana je u subotu, 2. ožujka 2013. u Kući Navještenja sestara Služavki Maloga Isusa u Gromiljaku, na temu Vjera, a voditelj je bio preč. Darko Tomašević, profesor na KBF u Sarajevu i kanonik vrhbosanskog kaptola. Sudjelovalo je 20-tak mladih iz nekoliko župa i nekoliko sestara Služavki Maloga Isusa. Cijelu obnovu pratio je i direktor Radio Marije, don Ivo Jezidžić


U svom predavanju preč. Tomašević pozvao je mlade da svoje ideale grade na pozitivnim vrjednotama, da se nadahnjuju Isusom Kristom i primjerima svetih osoba. Istakao je: „Nitko se ne nadahnjuje na gubitnicima. Samo svijetlim primjerima skidamo kapu, njima se nadahnjujemo i lijepimo njihove postere na naše zidove“, rekao je prof. Darko naglašavajući, da sve što čovjek postiže u životu postiže odricanjem i žrtvama i da bi na našim zidovima trebali biti posteri svetaca. Stoga, u duhu poslanice Hebrejima (12, 1-2) „odložimo svaki teret i grijeh... te postojano trčimo u borbu koja je pred nama!“. Prof. Tomašević je ovdje istaknuo kako naša vjera ne nalikuje na sprint trčanje, u kojem su važni kratka staza i brzina, već na maraton u kojem se traži ustrajnost!. O tome nam i sv. Pavao govori u 2 Tim 4, 7: „Dobar sam boj bio, trku završio, vjeru sačuvao“. Isto tako, kada maratonci trče ne nose sa sobom nikakav teret; ostavljaju sve što bi im smetalo da dođu do cilja. A što nas smeta da dođemo do cilja – do Isusa? Naša je vjera slaba zato što nas sapinje grijeh.

U raspravi mladi su istaknuli što ih se posebno dojmilo i potaknulo u razmišljanju, te su istakli važnost ovakvih duhovnih susreta. Poslije je uslijedilo pokorničko bogoslužje, sakrament ispovjedi i sveta Misa. Uz preč. Tomaševića bio je i župni vikar iz župe Kiseljaka, fra Drago Perković.

Zahvalni Gospodinu na daru vjere i zajedništva u kojima živimo kao članovi svete Crkve, molimo ga da nas, osobito u ovoj Godini vjere ispuni svojim Svetim Duhom kako bi dobar boj bili, trku završili i vjeru sačuvali te bili svijetli primjeri vjere budućim naraštajima.
s. M. Jelena Jovanović

  Vijesti - Sve