Korizmena duhovna obnova i primanje Statuta za PMI

Korizmena duhovna obnova i primanje Statuta za PMI

Četvrtak, 22. 3. 2012.

CISTA VELIKA I ŠESTANOVAC: PMI iz Ciste Velike i okolnih župa te Šestanovca i Kreševa-Katuna našli su se zajedno u samostanu sestara Služavki maloga Isusa u Cisti Velikoj. Tu smo najprije imali korizmenu duhovnu obnovu koju je vodila s. Vesna Mateljan. Započeli smo u kapelici molitvom psalama koja izražava sve titraje ljudske duše i ujedinjuje nas s molitvom svih kršćana i šire. Nadahnuti svetopisamskim riječima pokušali smo donijeti i neke konkretne odluke za svakodnevni život.


Ova duhovna obnova bila je u korizmenom duhu. Razmišljali smo o Isusu koji je dragovoljno prihvatio patnju i poniznost do boli i smrti.

Korizma nas poziva da se pridružimo Kristu patniku suosjećajući sa svima koji su potrebni naše pažnje i ljubavi poput Sluge Božjega Josipa Stadlera. I mi smo kao PMI i suradnici naših sestara pozvani da imamo srce djetinje prema Bogu i materinje prema bližnjima. Mi želimo crpsti snagu iz povezanosti s poniznim Isusom koji je postao siromašno dijete, prošao zemljom nenavezan na materijalna dobra i završio život na križu, spašavajući svijet.

Sv. misu imao je župnik don Danko Guć. U propovijedi se osvrnuo na veliku ulogu dobrih žena u Starom zavjetu, te žena koje su pratile Isusa i bile pomoćnice apostolima nakon Isusove smrti. One su prve navjestiteljice Isusova uskrsnuća. PosvIjestio nam je ulogu žene u Crkvi i obitelji. 

Primili smo Statute i postali punopravni članovi Društva PMI. Dali smo obećanja da ćemo ljubiti maloga Isusa i surađivati sa sestrama Služavkama maloga Isusa služeći potrebnima, djeci i starcima. 

Završili smo susret molitvom za proglašenje blaženim SB Josipa Stadlera.

Nakon ovog duhovnog susreta družili smo se uz kolače i piće u vjeronaučnoj dvorani. 

  Vijesti - Sve